ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: AΠΕ

ESM: Εκταμιεύτηκε η δόση των 644 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Πρόκειται για την τέταρτη μεταφορά πόρων στην Ελλάδα, από τις συνολικά οκτώ δόσεις μέχρι και το τέλος του 2022. Το Eurogroup του Νοεμβρίου είχε δώσει το πράσινο φως.

Tη μεταβίβαση στην Ελλάδα ποσού 644,42 εκατ. ευρώ από τα κέρδη που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα (SMP/ANFA), ολοκλήρωσε o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM)

Πρόκειται για την τέταρτη μεταφορά πόρων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που συμφωνήθηκαν το 2018, και περιλαμβάνει συνολικά οκτώ δόσεις μέχρι και το τέλος του 2022. 

Υπενθυμίζεται πως την εκταμίευση της δόσης ενέκρινε το Eurogroup μετά από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την 8η αξιολόγηση της Ελλάδας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, σύμφωνα με την οποία οι ελληνικές αρχές, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης, έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη των συμφωνημένων δεσμεύσεων, επιφέροντας μια σειρά θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

esm, regling, Eurozone
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποίηση Ρέγκλινγκ για το χρέος: Ζητά επαναφορά σε πλεονάσματα

Ο επικεφαλής του ESM, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ακολουθήσει πολύ καλή πορεία και στον χειρισμό της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα μετά το πέρας αυτής θα πρέπει να επιστρέψει σε «ορθή δημοσιονομική πορεία».
ESM, Eurozone
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή στα μεγάλα πλεονάσματα μετά την πανδημία ζητά ο ESM

Όπως τονίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Ρ. Στράουχ, μετά το πέρας της κρίσης η Ελλάδα θα πρέπει να επανέλθει «στον δημοσιονομικό στόχο που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους της στην ευρωζώνη».