ΓΔ: 1557.83 0.86% Τζίρος: 131.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 DATA
Φωτο: Pixabay

Αυξημένη κατά 16,1% η παραγωγή ασφαλίστρων

Σύμφωνα με μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, ο κλάδος ασφάλισης «Γενικής Αστικής Ευθύνης» σημείωσε αύξηση 16,1% σε σχέση με το 2017.

Αυξήθηκε το 2018 κατά 16,1% σε σχέση με το περσινό έτος ο κλάδος ασφάλισης «Γενικής Αστικής Ευθύνης» που σύμφωνα με μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας ( ΕΑΕΕ) συγκέντρωσε παραγωγή από πρωτασφαλίσεις 89,3 εκατ. ευρώ, αυξημένη σε σχέση με το 2017 κατά 16,1%.

Αντιστοίχως, την ίδια χρονιά η παραγωγή των ασφαλίσεων κατά Ζημιών αυξήθηκε κατά 3,9% ενώ η συνολική παραγωγή (Ζωής και Ζημιών) αυξήθηκε κατά 1,9%.

Ειδικότερα για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αφορούν την επαγγελματική αστική ευθύνη, αυτά αφορούν κυρίως σε ιατρούς (55,1%) και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές (19,4%).

Η συχνότητα ζημιών του κλάδου της Γενικής αστικής ευθύνης συνολικά εκτιμάται στο 6,6% για το 2018 (2017: 5,7%), η μέση ζημία του ίδιου έτους στα 2.988 ευρώ (2017: 5.498 ευρώ) ενώ το μέσο κόστος κάλυψης του κινδύνου έφθασε στα 199 ευρώ (2017: 314 ευρώ).

Ως προς την επαγγελματική αστική ευθύνη, η συχνότητα ζημιών εκτιμάται στο 1,6% (2017: 1,0%) για τους ιατρούς και στο 0,3% (2017: 0,1%) για τους διαμεσολαβητές ενώ οι αντίστοιχες μέσες ζημίες εκτιμώνται στα 13,5 χιλιάδες ευρώ για τους γιατρούς (2017: 29,2 χιλιάδες ευρώ) και 3,3 χιλιάδες ευρώ για τους διαμεσολαβητές (2017: 3,2 χιλιάδες ευρώ).

Από την έρευνα της ΕΑΕΕ για την αστική ευθύνη, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια σε ισχύ βρέθηκε ότι είναι κατανεμημένα ως εξής:

Σύνολο Γενικής αστικής ευθύνης 50,8%

Σύνολο Εργοδοτικής ευθύνης 11,9%

Επαγγελματική αστική ευθύνη 33,9%

Λοιπές καλύψεις 3,4%

Στις λοιπές καλύψεις αθροίζονται η Ευθύνη προϊόντος, Στελεχών Διοίκησης, Κλινικές δοκιμές, IT-Cyber και Περιβαλλοντική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπακωνσταντίνου: Τα οφέλη της ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών

Η υποδιοικήτρια της ΤτΕ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο της «η συντονισμένη δράση μεταξύ Πολιτείας και ασφαλιστικών επιχειρήσεων το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματική εφαρμογή των νέων μέτρων».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται φρένο στις τραπεζικές προμήθειες και στα ασφάλιστρα από αύριο

Από τη Δευτέρα μειώνονται σημαντικά οι προμήθειες στις συναλλαγές των πολιτών μέσω τραπεζών, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρίες υποχρεώθηκαν να μειώσουν σημαντικά τις αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει για εφέτος στα ιδιωτικά ασφάλιστρα Υγείας.