Φωτο: Shutterstock

Παράταση 15 ημερών για τις αιτήσεις ένταξης στον νόμο Κατσέλη

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος για την πρώτη κατοικία όλων των πολιτών.

Τροπολογία για παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 (έναντι 15 Ιανουαρίου που έληγε) στην προθεσμία στην προθεσμία υποβολής αίτησης επαναπροσδριορισμού υποθέσεων για ρύθμιση οφειλής των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων του νόμου Κατσέλη, που κατατέθηκε μέχρι και τις 31/12/2014, κατέθεσε εχθές στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης και ψηφίζεται σήμερα.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο Mega, με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος για την πρώτη κατοικία όλων των πολιτών. «Δε γίνεται να μένουν εγκλωβισμένοι οι πολίτες σε έναν νόμο που πλέον δεν ωφελεί κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα σε μια κρίσιμη περίοδο με μια καινούρια διαδικασία που θα προστατεύσει τον δανειολήπτη που δικαιούται την προστασία», δήλωσε και τόνισε πως υπάρχει περιθώριο 60 ημερών για να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για το άνοιγμα των δικαστηρίων, είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Τον κίνδυνο να χάσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας τους και να οδηγηθούν σε πλειστηριασμούς δεκάδες χιλιάδες πολίτες, επεσήμανε εχθές σε δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε μια ασφυκτική προθεσμία, η οποία λήγει, και από τους 40.000 ανθρώπους έχουν κατορθώσει να υποβάλουν οριστικές αιτήσεις μόλις 4.400.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για στρατηγικούς κακοπληρωτές

Ξεκινά σήμερα η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι πιστωτές μπορούν να λαμβάνουν τα οικονομικά στοιχεία των οφειλετών τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τα κριτήρια για παραμονή στον ν. Κατσέλη. Επιταχύνονται οι κατασχέσεις.