ΓΔ: 1198.46 -0.15% Τζίρος: 84.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:16:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skrekas
Φώτο: ΥΠΕΝ

Σημαντικό νορβηγικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές

Ο πρέσβης της Νορβηγίας κ. Frode Overland Andersen επανέλαβε το μεγάλο ενδιαφέρον εταιρειών της χώρας του για επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Θέματα ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας - Νορβηγίας, με επίκεντρο τα υπεράκτια αιολικά πάρκα στα οποία η Βορειοευρωπαϊκή χώρα έχει σημαντική εμπειρία, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας με τον πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Frode Overland Andersen.

Ο κ. Andersen αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον νορβηγικών εταιρειών να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και σε τομείς της τεχνολογίας οι οποίοι συμβάλλουν στην κλιματική ουδετερότητα.
Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου, στον οποίο η Νορβηγία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς παγκοσμίως.

Ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε τον πρέσβη της Νορβηγίας ότι η Ελλάδα επεξεργάζεται την εκπόνηση ρυθμιστικού πλαισίου για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλκυση επενδύσεων.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξασφαλισμένη η ενεργειακή επάρκεια στην Ελλάδα για το καλοκαίρι

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σύνολο της διαθέσιμης ισχύος είναι απόλυτα επαρκής για την κάλυψη του φορτίου ακόμα και υπό δυσμενείς συνθήκες καύσωνα και ταυτόχρονα, περιορισμένης παραγωγής από ΑΠΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Ανοίγει στις 2 Μαΐου το πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στέγης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε νοικοκυριά και αγρότες επιδοτώντας την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού και συστήματος αποθήκευσης μέχρι 75%.
Ypourgeio Perivallontos kai Energeias, Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Η χώρα πρωτοπορεί στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως το φυσικό αέριο θα παραμείνει ως μεταβατικό καύσιμο τονίζοντας ότι η Ελλάδα γίνεται κόμβος εισαγωγής και μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου προς τις βόρειες χώρες
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Κλειδί για φθηνότερο ρεύμα η διασύνδεση Ελλάδας -Αιγύπτου

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως η χώρα θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την κατασκευή του καλωδίου, τονίζοντας πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο πράσινης ενέργειας και συμβάλει στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Ενισχύεται η ενεργειακή ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας η χώρα προχωράει στην υλοποίηση κρίσιμων υποδομών, ενώ ανέδειξε και τη σημασία της έναρξη λειτουργείας του αγωγού IGB και την κατασκευή των νέων μονάδων FSRU στην Αλεξανδρούπολη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα επιδότησης 60% για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες

Όπως ανέφερε η γενική γραμματέας Ενέργειας του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου θα υπάρξουν ακόμα δυο προγράμματα που θα ενισχύσουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 260 εκατ. ευρώ.