ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kainotomia, innovation
Φώτο: Shutterstock

Ενισχύει το οικοσύστημα των startup στην Ελλάδα η Enterpise Greece

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ενέργεια της Enterprise Greece που θέλει να αξιοποιήσει την αμερικανική τεχνογνωσία για να καθοδηγήσει τις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Thriving in the Storm», το οποίο συνδιοργάνωσε η Enterprise Greece με τον oργανισμό US-MAC (U.S. Market Access Center). Το πρόγραμμα σηματοδοτεί τη στρατηγική επιλογή της Enterprise Greece να προχωρήσει στην ανάπτυξη στοχευμένων εργαλείων υποστήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου των νέων τεχνολογιών.  

Αυτή είναι η πρώτη ενέργεια της Enterprise Greece, η οποία αξιοποιεί την τεχνογνωσία της αγοράς των ΗΠΑ και ειδικότερα της Silicon Valley ώστε να καθοδηγήσει και συμβουλεύσει τις επιχειρήσεις του κλάδου με απώτερο στόχο την πρόσβασή τους σε διεθνείς αγορές.

Η Enterprise Greece, ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος μέσω διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης στις 19 Νοεμβρίου 2020, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 190 εταιρείες τεχνολογίας και φορείς του οικοσυστήματος. Κατόπιν αξιολόγησης  από εξειδικευμένους συνεργάτες του οργανισμού US-MAC, επιλέχθηκαν 12 εταιρείες, οι οποίες είναι: InAccel, Clio Muse , e-satisfaction, Exit Bee, JAD Bio - GnosisDataAnalysis, Logismos, Information Systems, Nimbata, Owiwi, Siepen, Prisma Electronics, TekmonκαιTelenavis. 

Οι παραπάνω εταιρείες συμμετείχαν σε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.  Μέσω αυτού, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το οικοσύστημα της Silicon Valley  και να ενημερωθούν για στρατηγικές και εργαλεία που θα εξασφαλίσουν επιτυχημένη διείσδυση  των προϊόντων/υπηρεσιών τους σε παγκόσμια κλίμακα. 

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, η Enterprise Greece σε συνεργασία με τον Οργανισμό US-MAC διοργάνωσε στις 2 Φεβρουαρίου 2021, διαδικτυακή συζήτηση με τις συμμετέχουσες εταιρείες, ώστε να μοιραστούν τις εντυπώσεις και εμπειρίες τους από το πρόγραμμα, αλλά και να εκφράσουν τις προτάσεις τους για άλλα εργαλεία και υπηρεσίες εξωστρέφειας. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την «ψηφιακή» απονομή των πιστοποιητικών ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου.

«Το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό, μας έβαλε σε μια νοοτροπία να δουλεύουμε για να εξελίξουμε την επιχείρησή μας για την επόμενη μέρα, αντί απλά να δουλεύουμε για τη συντήρηση της επιχείρησης, καθώς προσπαθούσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση που επέφερε ο COVID», Γιάννης Νικολόπουλος, Co-Founder & Chief Technology Officer της εταιρείας Clio Muse.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής που βλέπω την Ελλάδα να υιοθετεί την ιδέα της καινοτομίας και αυτό να επιτυγχάνεται με επαγγελματικό τρόπο» ανέφερε ο Ιωάννης Τσαμαρδίνος, Chief Executive Officer & Co-Founder της εταιρείας JAD Bio.

«Ήταν ένα στοχευμένο πρόγραμμα, μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της αγοράς μας σε σχέση με τις διεθνείς αγορές. Ήταν μια αφορμή να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σαν μια παγκόσμια εταιρεία» Ευάγγελος Κοτσώνης, Co-Founder και CEO  της εταιρείας e-satisfaction.

H Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ της EnterpriseGreece, κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης: «Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας που ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο πρώτος κύκλος του προγράμματος της Enterprise Greece για την υποστήριξη των εταιρειών νέων τεχνολογιών σε θέματα πρόσβασής τους σε διεθνείς αγορές. Σε έναν κλάδο με σημαντική δυναμική για την ελληνική οικονομία, με προοπτική για την αναστροφή του “brain drain”και την προσέλκυση διεθνούς ταλέντου, ακούμε με μεγάλη προσοχή τις ανάγκες των επιχειρήσεων, μαθαίνουμε από τις εμπειρίες τους και σχεδιάζουμε μαζί τους, με δημιουργικότητα και ρεαλισμό, νέα εργαλεία εξωστρέφειας. Το 2021 σχεδιάζουμε να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα δράσεων με παρόμοιες τέτοιες δράσεις για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας».  
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eνίσχυση της καινοτομίας με τη λειτουργία του πάρκου «Thess Intec»

Το Thess Intec έχει εξασφαλίσει το 60% της χρηματοδότησής του από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ιδιώτες και σε βάθος οκταετίας/δεκαετίας, το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς θα αποδώσει 1 δισ. σε επενδύσεις, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος, κ. Ευθυμιάδης.
Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Σχοινάς: Η Θεσσαλονίκη γίνεται δυναμικός κόμβος καινοτομίας

«Η Κεντρική Μακεδονία και η Βόρεια Ελλάδα πρωτοστατούν στη στήριξη από το ιστορικό και χωρίς προηγούμενο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και ΣΕΚΕΕ για την προώθηση της καινοτομίας

Η συνεργασία των δύο οργανισμών αφορά σε μία σειρά δράσεων και ενεργειών με στόχο την προώθηση συνεργασιών, έρευνας και ανάπτυξης καινοτομίας μεταξύ του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας ahedd και των μελών του ΣΕΚΕΕ στο πεδίο των ψηφιακών τεχνολογιών.
xatzidakis, energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία startups μέσω Google

Το νέο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.000 ανέργους έως 45 ετών να αποκτήσουν τις κατάλληλες ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.