ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kainotomia, innovation
Φώτο: Shutterstock

Ενισχύει το οικοσύστημα των startup στην Ελλάδα η Enterpise Greece

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ενέργεια της Enterprise Greece που θέλει να αξιοποιήσει την αμερικανική τεχνογνωσία για να καθοδηγήσει τις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Thriving in the Storm», το οποίο συνδιοργάνωσε η Enterprise Greece με τον oργανισμό US-MAC (U.S. Market Access Center). Το πρόγραμμα σηματοδοτεί τη στρατηγική επιλογή της Enterprise Greece να προχωρήσει στην ανάπτυξη στοχευμένων εργαλείων υποστήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου των νέων τεχνολογιών.  

Αυτή είναι η πρώτη ενέργεια της Enterprise Greece, η οποία αξιοποιεί την τεχνογνωσία της αγοράς των ΗΠΑ και ειδικότερα της Silicon Valley ώστε να καθοδηγήσει και συμβουλεύσει τις επιχειρήσεις του κλάδου με απώτερο στόχο την πρόσβασή τους σε διεθνείς αγορές.

Η Enterprise Greece, ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος μέσω διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης στις 19 Νοεμβρίου 2020, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 190 εταιρείες τεχνολογίας και φορείς του οικοσυστήματος. Κατόπιν αξιολόγησης  από εξειδικευμένους συνεργάτες του οργανισμού US-MAC, επιλέχθηκαν 12 εταιρείες, οι οποίες είναι: InAccel, Clio Muse , e-satisfaction, Exit Bee, JAD Bio - GnosisDataAnalysis, Logismos, Information Systems, Nimbata, Owiwi, Siepen, Prisma Electronics, TekmonκαιTelenavis. 

Οι παραπάνω εταιρείες συμμετείχαν σε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.  Μέσω αυτού, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το οικοσύστημα της Silicon Valley  και να ενημερωθούν για στρατηγικές και εργαλεία που θα εξασφαλίσουν επιτυχημένη διείσδυση  των προϊόντων/υπηρεσιών τους σε παγκόσμια κλίμακα. 

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, η Enterprise Greece σε συνεργασία με τον Οργανισμό US-MAC διοργάνωσε στις 2 Φεβρουαρίου 2021, διαδικτυακή συζήτηση με τις συμμετέχουσες εταιρείες, ώστε να μοιραστούν τις εντυπώσεις και εμπειρίες τους από το πρόγραμμα, αλλά και να εκφράσουν τις προτάσεις τους για άλλα εργαλεία και υπηρεσίες εξωστρέφειας. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την «ψηφιακή» απονομή των πιστοποιητικών ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου.

«Το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό, μας έβαλε σε μια νοοτροπία να δουλεύουμε για να εξελίξουμε την επιχείρησή μας για την επόμενη μέρα, αντί απλά να δουλεύουμε για τη συντήρηση της επιχείρησης, καθώς προσπαθούσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση που επέφερε ο COVID», Γιάννης Νικολόπουλος, Co-Founder & Chief Technology Officer της εταιρείας Clio Muse.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής που βλέπω την Ελλάδα να υιοθετεί την ιδέα της καινοτομίας και αυτό να επιτυγχάνεται με επαγγελματικό τρόπο» ανέφερε ο Ιωάννης Τσαμαρδίνος, Chief Executive Officer & Co-Founder της εταιρείας JAD Bio.

«Ήταν ένα στοχευμένο πρόγραμμα, μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της αγοράς μας σε σχέση με τις διεθνείς αγορές. Ήταν μια αφορμή να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σαν μια παγκόσμια εταιρεία» Ευάγγελος Κοτσώνης, Co-Founder και CEO  της εταιρείας e-satisfaction.

H Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ της EnterpriseGreece, κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης: «Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας που ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο πρώτος κύκλος του προγράμματος της Enterprise Greece για την υποστήριξη των εταιρειών νέων τεχνολογιών σε θέματα πρόσβασής τους σε διεθνείς αγορές. Σε έναν κλάδο με σημαντική δυναμική για την ελληνική οικονομία, με προοπτική για την αναστροφή του “brain drain”και την προσέλκυση διεθνούς ταλέντου, ακούμε με μεγάλη προσοχή τις ανάγκες των επιχειρήσεων, μαθαίνουμε από τις εμπειρίες τους και σχεδιάζουμε μαζί τους, με δημιουργικότητα και ρεαλισμό, νέα εργαλεία εξωστρέφειας. Το 2021 σχεδιάζουμε να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα δράσεων με παρόμοιες τέτοιες δράσεις για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας».  
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Σμυρλής (Enterprise): Η Ελλάδα βασίζεται στα έσοδα του τουρισμού

«Η προσέλκυση νέων τουριστών στον ιατρικό τομέα, αλλά και ενδεχόμενες ξένες επενδύσεις στον ιδιαίτερα νευραλγικό κλάδο του ιατρικού τουρισμού είναι στο επίκεντρο του ΥΠΕΞ και της Enterprise Greece», ανέφερε ο κ. Σμυρλής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτύσσεται το οικοσύστημα των startups στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει ο ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας Αθ.Κυριάκης οι 88 νέες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών επιχειρήσεων πληρούν όλα τα κριτήρια καινοτομίας και κλιμάκωσης του μεγέθους πωλήσεων.