ΓΔ: 873.5 -1.49% Τζίρος: 45.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:01:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο τουρισμός υγείας μπορεί να αλλάξει τις προοπτικές της Ελλάδας

Ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε πως ο συνολικός τζίρος του τουρισμού υγείας ανέρχεται στα 47 δισ. ευρώ με την Ελλάδα να μπορεί να προσελκύσει τουρίστες από 100 χώρες.

Το γεγονός πως ο τουρισμός υγείας είναι το πρώτο βήμα προς τον θεματικό τουρισμό σημείωσε ο  ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής, τονίζοντας τη σημασία του συμφώνου συνεργασίας Enterprise Greece – Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ELITOUR) για την προώθηση του τουρισμού υγείας στη χώρα μας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του «Real» ο κ. Σμυρλής επισήμανε πως ο τουρισμός υγείας είναι το πρώτο βήμα προς το θεματικό τουρισμό, με σκοπό να επεκταθούν οι δράσεις της Enterprise Greece σε όλους τους τομείς στους οποίους και παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα η χώρα μας. Πέρα από την προσέλκυση πελατών, οι οποίοι και θα έρθουν στην Ελλάδα, για να συνδυάσουν διακοπές με κάποια θεραπεία, το πιο σημαντικό και πρώτο βήμα αποτελεί η προσέλκυση επενδυτών, τόνισε.

Αναδεικνύοντας την οικονομική διάσταση του τουρισμού υγείας, είπε πως ο συνολικός τζίρος στην ΕΕ ανέρχεται στα 47 δισ. ευρώ και σημείωσε ότι οι πάροχοι, με τους οποίους μπορεί η χώρα μας να συνεργαστεί, προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες. «Όλοι αυτοί οι πάροχοι ψάχνουν μία χώρα που να μπορεί να συνδυάσει κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Ψάχνουν να συνδυάζει και το φυσικό τοπίο και τον τουρισμό και την υγεία. Οπότε είναι πραγματικά μεγάλο το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, και γι’ αυτό στην Enterprise Greece, σχεδιάζουμε τους επόμενους μήνες και με τον κ. Πατούλη και με όλους τους περιφερειάρχες να προβούμε σε πιο στενές συνεργασίες και να εξετάσουμε πιο συγκεκριμένους τομείς όσον αφορά τις επενδύσεις και τις εξαγωγές» προσέθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας ανέδειξε τη σπουδαιότητα ένταξης του Enterprise Greece στο υπουργείο Εξωτερικών και διασύνδεσης του με όλα τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων σε Πρεσβείες και Προξενεία της χώρας μας σε 55 χώρες. «Κατά αυτό τον τρόπο, αποκτούμε γραφεία προσέλκυσης επενδύσεων και προώθησης εξαγωγών σε 55 χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσδιόρισε πως σκοπός είναι να διευρυνθεί σε όλες τις πρεσβείες της χώρας μας. «Από αυτή τη στρατηγική προσελκύουμε στρατηγικές επενδύσεις, και μόλις τώρα έχουμε και τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τα οποία, οι επενδύσεις αγγίζουν τα 2,8 δισ. ευρώ. Επενδύσεις που πέρασαν από την Enterprise Greece την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, έχουμε φακέλους επενδύσεων που αγγίζουν τα 7 δισ. ευρώ και αυτό αποτελεί συνολικά ένα αποτέλεσμα της καλής εικόνας της χώρας, την οποία προωθούν τόσο η Enterprise Greece, όσο και το υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω πανδημίας, και μάλιστα αυτό οδήγησε στη δημιουργία κλίματος αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό» επισήμανε περαιτέρω.

Στην κατεύθυνση αυτή, χαρακτήρισε αποτέλεσμα της εμβάθυνσης της συνεργασίας με την Enterprise Greece, την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την ELITOUR.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tourismos, Turism, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέος κύκλος διεθνών συνεργασιών στα ελληνικά νησιά

Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Σμυρλής ανέφερε ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης δίνεται η ευκαιρία να διευρυνθεί το επενδυτικό σχέδιο. Προτεραιότητα η στήριξη των επιχειρήσεων στα Δυτ. Βαλκάνια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Σμυρλής (Enterprise): Η Ελλάδα βασίζεται στα έσοδα του τουρισμού

«Η προσέλκυση νέων τουριστών στον ιατρικό τομέα, αλλά και ενδεχόμενες ξένες επενδύσεις στον ιδιαίτερα νευραλγικό κλάδο του ιατρικού τουρισμού είναι στο επίκεντρο του ΥΠΕΞ και της Enterprise Greece», ανέφερε ο κ. Σμυρλής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτοιμες να αντιμετωπίσουν περιστατικά κορονοϊού 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις

Οι τουριστικές επιχειρήσεις στη Κεντρική Μακεδονία ολοκλήρωσαν τη δωρεάν εκπαίδευσή τους στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, έχοντας ως στόχο την διασφάλιση της υγείας επισκεπτών και εργαζομένων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fortune: Η Ελλάδα μπορεί να θέσει τα παγκόσμια στάνταρντ για τον τουρισμό

Η Ελλάδα αποδείχθηκε πολύ πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του κορονονοϊού από τις δυνατές χώρες της ΕΕ με την γρήγορη λήψη μέτρων και δείχνοντας σταθερότητα για την λύση του προβλήματος.