ΓΔ: 860.62 -1.69% Τζίρος: 38.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:00:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
dimea-paixnidia-apothiki
Φώτο: Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε αποθήκη για παράνομη πώληση παιχνιδιών

Μετά από έρευνες που κράτησαν για μήνες, οι αρμόδιες Αρχές εντόπισαν μεγάλη αποθήκη που διακινούσε παιχνίδια γνωστών εταιρειών σε περίπτερα και μίνι μάρκετ χωρίς πιστοποιητικά και παραστατικά.

Χτύπημα κατά του παρεμπορίου κατάφερε η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) καθώς εντόπισε μεγάλη αποθήκη που διακινούσε παιχνίδια τα οποία όμως δεν είχαν τα κατάλληλα πιστοποιητικά. Στην εταιρεία που εντοπίστηκε η παράβαση επιβλήθηκε βαρύτατο πρόστιμο. Το υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνει ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενεδύσεων,  η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) μετά από πολύμηνη έρευνα εντόπισε στην περιοχή του Ταύρου Αττικής, μεγάλη αποθήκη χονδρικής πώλησης παιχνιδιών γνωστών εταιρειών σε περίπτερα και μίνι μάρκετ, χωρίς όμως να διαθέτει τα νόμιμα πιστοποιητικά ασφάλειας και παραστατικά διακίνησης και εμπορίας.

Τα παιχνίδια κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν επιτόπου  από πρέσα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, καθώς αυτό αποτελεί πάγια πρακτική της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ενώ τα απομείναντα υλικά οδηγήθηκαν στην ανακύκλωση. Παράλληλα στην επιχείρηση που διακινούσε τα απομιμητικά παιχνίδια επεβλήθη από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α, πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Γεωργιάδης: Μέχρι τέλος του έτους θα έχουν σταματήσει οι ανατιμήσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως οι πρόσφατες ανατιμήσεις βασικών προϊόντων πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, σημειώνοντας πως τον κάνει υπερήφανο η εμπορική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από εργαζομένους και παρεμπόριο

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 11.000 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών και του υπαίθριου εμπορίου και κατασχέθηκαν 70 τεμάχια απομιμητικών ειδών, που πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop).