ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kostas-skrekas-energeia
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Κ. Σκρέκας: Να εξαλείψουμε την ενεργειακή φτώχεια με φυσικό αέριο

Το πρόγραμμα του υπ. Περιβάλλοντος έχει προϋπολογισμό 4,69 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα. Μέχρι τι ποσό φτάνει η επιχορήγηση που θα δοθεί στους ωφελούμενους.

Στην ισχυρή επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στοχεύει η υλοποίηση του προγράμματος αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες που προκήρυξε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις αρχές Οκτωβρίου και υλοποιεί η ΕΔΑ Αττικής με σκοπό την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας.

Ο πρόεδρος της ΕΔΑ Αττικής Πιέρρος Χατζηγιάννης ενημέρωσε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την υλοποίηση του προγράμματος, με τον κ. Σκρέκα να εξάρει τη συμβολή της εταιρείας στην υλοποίηση του προγράμματος, ενώ τόνισε ότι «η πορεία και τα αποτελέσματα της ΕΔΑ Αττικής είναι απόδειξη της συντονισμένης δουλειάς που γίνεται μεταξύ Πολιτείας και ιδιωτικού τομέα, ώστε η χώρα μας να πετύχει τους κρίσιμους ενεργειακούς στόχους του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Προς αυτή την κατεύθυνση χαιρετίζουμε τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της ΕΔΑ Αττικής για την εξάλειψη του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας σε δεκάδες δήμους της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, καθώς και στην αλλαγή του ενεργειακού μίγματος και τη μετάβαση προς καθαρότερες μορφές ενέργειας».

Ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε ότι «η ΕΔΑ Αττικής, ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος, διευκολύνει καθημερινά την ένταξη των ωφελούμενων σε ένα πρόγραμμα ιδιαίτερης σημασίας για την επίτευξη των ενεργειακών στόχων της Αττικής και μέσω αυτής, της χώρας μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συμβάλλουμε στην υλοποίηση μιας πολιτικής παροχής κινήτρων στους πολίτες που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ενεργειακή μετάβαση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία και γι΄ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά σε πλήρη εναρμόνιση με το υπουργείο Ενέργειας».

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 4,69 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα σε 22 δήμους της Αττικής, στους οποίους σημειώνεται χαμηλή διείσδυση του φυσικού αερίου, ενώ η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήματος ένταξης είναι η 28η Μαΐου 2021. Μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου, είχαν υποβληθεί 350 αιτήσεις, και παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας οι αιτήσεις αναμένεται να φτάσουν τις 2.000, που είναι και ο στόχος που έχει τεθεί.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί από 65% έως 100% του ανώτατου επιλέξιμου προυπολογισμού της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου. Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης ανά κατοικία καθορίζεται από την κατηγορία εγκατεστημένης ισχύος λέβητα και κυμαίνεται μεταξύ 4.000 και 21.500 ευρώ, ενώ το ποσοστό επιχορήγησης ξεκινά από 65% για ωφελούμενους με ατομικό εισόδημα επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης έως 20.000 ευρώ και οικογενειακό έως 30.000 ευρώ, και φτάνει στο 100% για τους δικαιούχους κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σδούκου: Έρχεται το θεσμικό πλαίσιο για τα σημεία ανεφοδιασμού LNG

Στη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ίδρυση σημείων ανεφοδιασμού με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) προχωράνε τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών, προχωρούν στη δημιουργία του
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή

Παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες για νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιομηχανίες, αλλά και δημόσια κτίρια.
kostas-skrekas-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Σύζευξη ελληνικής - βουλγαρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Η ελληνική αγορά λειτουργεί ήδη σε σύζευξη με την ιταλική και η ολοκλήρωση της σύζευξης με την βουλγαρική ως το τέλος του χρόνου, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, θα οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού.
DEDA
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΔΑ: Ξεκινά η υλοποίηση των έργων δικτύου φυσικού αερίου σε 34 πόλεις

Τα έργα, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο από τη ΡΑΕ Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ 2021-2025 προβλέπουν την κατασκευή 1860 χλμ. δικτύου και την πραγματοποίηση 68.000 συνδέσεων καταναλωτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στο δεκαετές πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, το δεκαετές πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ πάνω από 300 εκατ. ευρώ είναι οι επενδύσεις που προγραμματίζει η ΔΕΔΑ την επόμενη 5ετία.