ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Υπ. Ανάπτυξης: Εγκρίθηκαν τρία νέα έργα ΣΔΙΤ για δικαστικά μέγαρα

Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού ξεπερνά τα 300 εκ. ευρώ και αφορά την ανέγερση και ανακατασκευή 12 δικαστικών μεγάρων στην επικράτεια.

Εγκρίθηκαν από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ τρία νέα έργα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση. Στόχος αυτών των έργων είναι η κάλυψη αναγκών σε χώρους που στην υφιστάμενη κατάσταση απουσιάζουν, η συγκέντρωση υπηρεσιών που σήμερα είναι κατακερματισμένες, αλλά και η αναβάθμιση της εικόνας των δικαστικών μεγάρων για την ορθότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, τα τρία έργα που εγκρίθηκαν, με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είναι τα εξής:

  1. «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς και Ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ». Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση τριών νέων Δικαστικών Μεγάρων στο Κιλκίς, στην Έδεσσα και στις Σέρρες και στην ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, καθώς και την ασφάλιση, συντήρηση και διαχείριση αυτών. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ.
  2. «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Χανίων και Ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου και Συντήρηση και Διαχείριση Αυτών μέσω ΣΔΙΤ». Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση δύο νέων Δικαστικών Μεγάρων σε Ηράκλειο και Χανιά και στην ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, καθώς και στην ασφάλιση, συντήρηση και διαχείριση αυτών. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 121,38 εκατομμύρια ευρώ.
  3. «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας και Βόλου και Ανακατασκευή Δικαστικών Μεγάρων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Συντήρηση και Διαχείριση Αυτών μέσω ΣΔΙΤ». Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση δύο νέων Δικαστικών Μεγάρων σε Βόλο και Λαμία και στην ανακατασκευή τριών Δικαστικών Μεγάρων στην Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, καθώς και στην ασφάλιση, συντήρηση και διαχείριση αυτών. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 68,9 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την παραπάνω σύμπραξη, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε τα εξής: «Η Ελληνική Κυβέρνηση, με μεθοδικότητα, συντονισμό και αποτελεσματικότητα, προχωρά, ακόμα και μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες καταστάσεις, στην υλοποίηση επενδυτικών έργων, αξιοποιώντας τις Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, επενδυτικούς πόρους και το Ταμείο Ανάκαμψης. Σήμερα αποφασίσαμε για την ανέγερση και ανακατασκευή 12 Δικαστικών Μεγάρων στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για ώριμα, εμβληματικά περιφερειακά έργα, που καλύπτουν όλη τη χώρα και θα ενισχύσουν την περιφερειακή ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ και Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε τα ακόλουθα: «Σήμερα προσθέσαμε άλλα τρία έργα ΣΔΙΤ στον κατάλογο των Συμπράξεων, ώστε να δημιουργηθούν ταχύτατα υποδομές, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα και ασφάλεια των κτηρίων, θα εκσυγχρονίσουν  την εικόνα των δικαστικών υπηρεσιών και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Συγχαίρω το στελεχιακό δυναμικό της Υπηρεσίας ΣΔΙΤ για την εξαιρετική και μεθοδική δουλειά που προσφέρει ως προς την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού μας για την ανάπτυξη των Συμπράξεων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την στήριξη της Περιφέρειας και την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΔΙΤ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά το έργο διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο

Το έργο ξεκίνησε παρουσία του πρωθυπουργού και στη διάρκεια της περιόδου κατασκευής του δημιουργούνται 860 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στην περίοδο λειτουργίας του προβλέπεται να δημιουργηθούν επιπλέον 260 μόνιμες θέσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσκληση συμμετοχής μελών ΕΜΠΑ στις Επιτροπές Ελέγχου Αξιολόγησης

Η δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική κλήρωση επιλογής των μελών για την στελέχωση των Επιτροπών θα πρέπει να γίνει μέχρι και την Παρασκευή 2 Απρίλιου, με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.