ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 82.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:14:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πρώτη συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΞ μεταξύ Enterprise Greece και ΟΑΕΠ

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σμυρλής ανέλυσε τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο εποπτευόμενων φορέων, η οποία έχει ως απώτερο στόχο την στήριξη των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων.

Την πρώτη συνάντηση εργασίας, των εποπτευόμενων φορέων από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων(ΔΟΣ)και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.(Enterprise Greece)και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) του ΥΠΕΞ πραγματοποίησε χθες ο γενικός γραμματέας, Ιωάννης Σμυρλής.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σμυρλής ανέλυσε τη σημασία της καλής και εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο εποπτευόμενων φορέων, υπό την ενιαία δομή της οικονομικής διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών, η οποία έχει ως απώτερο στόχο την παροχή μιας ολοκληρωμένης μορφής στήριξης των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece, αντιπροσωπεύει τον αρμόδιο εθνικό φορέα, υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, τόσο όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, όσο και την προώθηση των εξαγωγών, με απώτερο στόχο την προβολή της χώρας ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως. Αποτελεί εξέλιξη της «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» (Invest in Greece), στην οποία ενσωματώθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του «Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» (Ο.Π.Ε. Α.Ε.), σε έναν νέο και καινοτόμο φορέα εξωστρέφειας.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) έχοντας ως γνώμονα την ανάδειξη και την κάλυψη των αναγκών κάθε εξαγωγικής επιχείρησης, παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης πιστώσεων, αποσκοπώντας στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Γ. Φιλιόπουλος και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Αλεξανδροπούλου, όπως επίσης και ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Ε.Α.Π., κ. Γ. Σταματόπουλος, και ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ.Σταμπόλας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Enterprise Greece: Ποιες αλλαγές έφερε στο διεθνές εμπόριο η πανδημία

Τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο εμπόριο και τις εξαγωγές διερεύνησε η διαδικτυακή συζήτηση (webinar) με θέμα: «O προστατευτισμός στο διεθνές εμπόριο στη μετά COVID-19 εποχή» που διοργάνωσε η Enterprise Greece.