ΓΔ: 878.03 0.14% Τζίρος: 6.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:55:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Στ. Καφούνης: «Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει άλλο»

«Αναμένω να ανακοινωθούν οι οικονομικές ενισχύσεις που τεκμηριωμένα και κοστολογημένα έχουμε θέσει υπόψιν της κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

«Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει άλλο» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρου Καφούνη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καφούνης ανέφερε τα εξής: «Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει άλλο! Εάν την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου δεν έχει αποφασισθεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τότε δυστυχώς θα βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να καλέσω τους συναδέλφους μου να εκφράσουν με απόλυτα νόμιμο τρόπο την έντονη διαμαρτυρία τους, χωρίς να διακινδυνεύσουν έστω και ελάχιστα τη δημόσια υγεία.

Επίσης, θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα που μπορεί να εκφράσει αυτή την δυσαρέσκεια, ιδιαίτερα όταν φημολογείται ότι μπορεί να προκριθούν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα γίνονται ανεκτές ενέργειες που επιδεινώνουν τα υγειονομικά δεδομένα. Μέχρι τότε είναι αυταπόδεικτο ότι αναμένω να ανακοινωθούν οι οικονομικές ενισχύσεις που τεκμηριωμένα και κοστολογημένα έχουμε θέσει υπόψιν της κυβέρνησης και που πρέπει κατ' ελάχιστον να στηρίξουν τις χειμαζόμενες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Θα ζητήσουμε άρση του ραντεβού ανά κατάστημα

Τη στήριξη των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου ζητά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελετηρίου Αθηνών, αναφέροντας συγχρόνως ότι οι μισές επιχειρήσεις στην Αθήνα παρέμειναν κλειστές τις δύο πρώτες μέρες επανεκκίνησης της αγοράς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΕΕ: Τετραπλάσιος ο αντίκτυπος της πανδημίας σε σχέση με την κρίση

Το μέλλον της αγοράς αλλά και της εργασίας στο λιανεμπόριο, μετά το πέρας της πανδημίας, ήταν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ, παρουσιάζοντας παράλληλα την έκθεση για το 2020.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα από την αγορά σύμφωνα με τον ΕΣΑ

«Η επαναλειτουργία της αγοράς στην Αθήνα είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, ώστε άμεσα να ανακοινωθεί το ίδιο και για τις υπόλοιπες περιοχές και κλάδους», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Καφούνης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καφούνης: Βαλβίδα οικονομικής και κοινωνικής εκτόνωσης το λιανεμπόριο

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο εμπορικός κόσμος της χώρας αναμένει με τεράστια αγωνία την επικείμενη ανακοίνωση της κυβέρνησης, σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.