ΓΔ: 873.45 -0.38% Τζίρος: 15.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:50:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Σταϊκούρας: Διπλή αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων τον Απρίλιο

Ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διατήρησης των έκτακτων φοροελαφρύνσεων και το 2022, προκειμένου να στηριχθεί τόσο η ανάκαμψη της οικονομίας, όσο και τα πιο ευάλωτα οικονομικά τμήματα.

Στα 14 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσουν τα μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων και νοικοκυριών για το 2021, ποσό σχεδόν διπλάσιο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού. Αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι τα μέτρα στήριξης θα παραταθούν και τον Απρίλιο και θα περιλαμβάνουν τόσο την αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων όσο και την αναστολή πληρωμών επιταγών. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να αναμένουν, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διπλή αποζημίωση του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, στα μέσα του Απριλίου.

«Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για το δυσμενέστερο σενάριο» σημειώνει, παράλληλα, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα 30 δισ. ευρώ, ενώ έχει δανειστεί 22 δισ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, απευθύνει έκκληση για σύνεση, προκειμένου -όπως προειδοποιεί- να μην υπάρξει αύξηση του κόστους δανεισμού.

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διατήρησης των έκτακτων φοροελαφρύνσεων και το 2022, προκειμένου να στηριχθεί τόσο η ανάκαμψη της οικονομίας, όσο και τα πιο ευάλωτα οικονομικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «στα σκαριά είναι και δεύτερο πακέτο στήριξης που θα επικεντρωθεί στον τουρισμό και την εστίαση. «Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις αυτών των δύο κλάδων προκειμένου να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν με το άνοιγμα της φετινής τουριστικής σεζόν», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το ύψος της στήριξης με πόρους του ΕΣΠΑ, φτάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης που θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο. 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

staikouras, YPOIK, epistreptea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών του Ταμείου Ανάκαμψης

Σχετικά με την τραπεζική ένωση, ο κ. Σταϊκούρας ανέδειξε την καθοριστική σημασία που έχει η ενδυνάμωση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, μέσω της επιτάχυνσης της τραπεζικής ένωσης.