ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
super market-trofima-ielka-prosfores-xristougenna

Παράταση στην υποχρέωση αποστολής τιμών στην πλατφόρμα e-Καταναλωτής

Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, δόθηκε παράταση και στη δυνατότητα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Παρατείνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου η υποχρέωση των σούπερ μάρκετ να αποστέλλουν τις τιμές των τροφίμων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Καταναλωτής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και αφορά σε θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης: «Η ισχύς του άρθρου δέκατου έκτου της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (A' 75), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α' 86), ως προς την αποστολή δεδομένων τιμών των καταστημάτων υπεραγορών τροφίμων, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30η.6.2021».

Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και η δυνατότητα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, τις καθημερινές κατά μία ώρα και κατά δύο ώρες το Σάββατο καθώς και η δυνατότητα λειτουργίας τους, τις Κυριακές είτε για όλη τη χώρα είτε για μέρος αυτής.

Όπως αναφέρεται: «η ισχύς του άρθρου δέκατου όγδοου και του άρθρου εικοστού πρώτου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α' 83), ως προς το ωράριο εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων και ως προς τους περιορισμούς στην πώληση αγαθών, αντίστοιχα, παρατείνονται, από τη λήξη της, έως την 30η.6.2021».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εθνική πρωτοβουλία μείωσης τιμών από 31 Αυγούστου

Από 31 Αυγούστου ξεκινά εθνική πρωτοβουλία μείωσης τιμών σε βασικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με στόχο τουλάχιστον 5% για 2-4 μήνες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά από σύσκεψη με φορείς της αγοράς.
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Χρειάζεται παρέμβαση σε όλη την αλυσίδα για μείωση τιμών

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, τονίζει ότι η μείωση τιμών στα τρόφιμα απαιτεί παρεμβάσεις σε πρώτες ύλες, ενέργεια, μεταφορές, φορολογία και εμπορικές πολιτικές.