ΓΔ: 901.15 -0.43% Τζίρος: 57.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Patelis_Bloomberg

Πατέλης: Η Αθήνα προωθεί το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού απέφυγε να αναφερθεί στο ύψος των δανείων που θα μπορέσουν οι τράπεζες να μεταφέρουν εκτός των ισολογισμών τους με το σχέδιο για τις τιτλοποιήσεις.

Το σχέδιο για την τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες με εγγυήσεις από το Δημόσιο προωθεί στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση, όπως τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του "Bloomberg" ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Ο κ. Πατέλης απέφυγε να αναφερθεί στο ύψος των δανείων που θα μπορέσουν οι τράπεζες να μεταφέρουν εκτός των ισολογισμών τους με το σχέδιο για τις τιτλοποιήσεις με κρατικές εγγυήσεις, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το θέμα με τις ευρωπαϊκές αρχές.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Πατέλης τόνισε τη μεγάλη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, την οποία συνέδεσε με την κυβερνητική αλλαγή, ενώ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Πατέλης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Princeton στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke.

Διαθέτει, επίσης, μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο και πτυχίο στα οικονομικά και τα μαθηματικά από το Sussex University του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία 27 χρόνια εργάζεται ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

Ο κ. Πατέλης συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για θέματα οικονομικής πολιτικής και θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κόκκινα» δάνεια: Γιατί ανησυχούν τώρα οι τραπεζίτες

Στο «σκοτάδι» οι επιτελείς των τραπεζών για τα τεχνικά στοιχεία του σχεδίου του ΤΧΣ, φόβοι ότι θα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες με δυσμενείς όρους για τις τράπεζες. Στις ελληνικές καλένδες το σχέδιο της ΤτΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Κορμάς: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά real estate

Ο CEO της Piraeus Real Estate επεσήμανε ότι η διάθεση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας έναντι της Ελλάδας είναι πολύ θετική και ότι το προφίλ των επενδυτών βελτιώνεται, όσο αλλάζει η ίδια η χώρα.
trapezes-banks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oliver Wyman: Ιστορική ευκαιρία για τράπεζες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο

Ο Δ. Ψαρρής partner της Oliver Wyman αναφέρει πως οι ελληνικές τράπεζες στήριξαν επιχειρήσεις και νοικοκυριά και απέδειξαν ότι μπορούν να προσαρμοστούν σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας και εξυπηρέτησης των πελατών τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή μέχρι και σε 12 άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες

Μέσω των πιστωτικών καρτών μπορούν επίσης να εξοφληθούν μέχρι και σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις η κάθε επιμέρους δόση του ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος και λοιπές Βεβαιωμένες Οφειλές εκτός Ρύθμισης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. Καραβίας: Φέρνει αναβάθμιση της χώρας ο μονοψήφιος δείκτης των NPE

Πρώτη η Eurobank μειώνει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 7,3% το τρίτο τρίμηνο, ακολουθούν οι υπόλοιπες τράπεζες το 2022 και ανοίγει ο δρόμος για το investment grade. Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank σε εκδήλωση του 4th Athens Investment Forum.