ΓΔ: 897.63 0.36% Τζίρος: 49.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ι. Σμυρλής (Enterprise): Η Ελλάδα βασίζεται στα έσοδα του τουρισμού

«Η προσέλκυση νέων τουριστών στον ιατρικό τομέα, αλλά και ενδεχόμενες ξένες επενδύσεις στον ιδιαίτερα νευραλγικό κλάδο του ιατρικού τουρισμού είναι στο επίκεντρο του ΥΠΕΞ και της Enterprise Greece», ανέφερε ο κ. Σμυρλής.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΙΤΟΥΡ και αναφέρθηκε στην πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και της ΕΛΙΤΟΥΡ, η οποία στοχεύει στην αξιοποίηση ενός ιδιαίτερα δυναμικού και πολλά υποσχόμενου τομέα της ελληνικής οικονομίας, του ιατρικού τουρισμού.

Στον συγκεκριμένο κλάδο συμμετέχουν αμιγώς ελληνικές εταιρείες παροχής καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων υπηρεσιών υγείας, σε ανταγωνιστικό κόστος και οι οποίες συμβάλουν ώστε η Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ιδιαίτερα ελκυστικών προορισμών για ιατρικό τουρισμό, όλους τους μήνες του χρόνου. Υπάρχουν δε τομείς, όπως αυτός της τεχνητής γονιμοποίησης, όπου η χώρα έχει δεχθεί τα εύσημα για τις προηγμένες μεθόδους που εφαρμόζει, καθώς και τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, επεσήμανε ότι η Ελλάδα βασίζεται στα μεγάλα έσοδα του σημαντικότερου τομέα της οικονομίας, του τουρισμού. Κοινός στόχος όλων, θα πρέπει να είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας και η αναζήτηση  συνεργειών οι οποίες θα επιτρέψουν τη μείωση του κόστος αφενός κι αφετέρου, την προσέλκυση υψηλών εισοδημάτων δυνητικών πελατών, οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά στις τουριστικές εισπράξεις.  

Τόσο η Enterprise Greece όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών, θα εστιάσουν στην προβολή του ιατρικού τουρισμού συνδράμοντας αποτελεσματικά τόσο την προσέλκυση νέων τουριστών στον ιατρικό τομέα, όσο και ενδεχόμενες ξένες επενδύσεις σε έναν ιδιαίτερα νευραλγικό κλάδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tourismos, Turism, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέος κύκλος διεθνών συνεργασιών στα ελληνικά νησιά

Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Σμυρλής ανέφερε ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης δίνεται η ευκαιρία να διευρυνθεί το επενδυτικό σχέδιο. Προτεραιότητα η στήριξη των επιχειρήσεων στα Δυτ. Βαλκάνια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει τους νομάδες των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων

H Ελλάδα φιλοξενεί ελάχιστα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα χάνοντας πολύτιμα κεφάλαια από τον περιοδεύοντα τουρισμό, αντανακλώντας την ανάγκη να υπάρξει εθνικό πλάνο για να προσελκύσει χιλιάδες Ευρωπαίους ιδιοκτήτες τροχόσπιτων.