ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ι. Σμυρλής (Enterprise): Η Ελλάδα βασίζεται στα έσοδα του τουρισμού

«Η προσέλκυση νέων τουριστών στον ιατρικό τομέα, αλλά και ενδεχόμενες ξένες επενδύσεις στον ιδιαίτερα νευραλγικό κλάδο του ιατρικού τουρισμού είναι στο επίκεντρο του ΥΠΕΞ και της Enterprise Greece», ανέφερε ο κ. Σμυρλής.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΙΤΟΥΡ και αναφέρθηκε στην πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και της ΕΛΙΤΟΥΡ, η οποία στοχεύει στην αξιοποίηση ενός ιδιαίτερα δυναμικού και πολλά υποσχόμενου τομέα της ελληνικής οικονομίας, του ιατρικού τουρισμού.

Στον συγκεκριμένο κλάδο συμμετέχουν αμιγώς ελληνικές εταιρείες παροχής καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων υπηρεσιών υγείας, σε ανταγωνιστικό κόστος και οι οποίες συμβάλουν ώστε η Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ιδιαίτερα ελκυστικών προορισμών για ιατρικό τουρισμό, όλους τους μήνες του χρόνου. Υπάρχουν δε τομείς, όπως αυτός της τεχνητής γονιμοποίησης, όπου η χώρα έχει δεχθεί τα εύσημα για τις προηγμένες μεθόδους που εφαρμόζει, καθώς και τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, επεσήμανε ότι η Ελλάδα βασίζεται στα μεγάλα έσοδα του σημαντικότερου τομέα της οικονομίας, του τουρισμού. Κοινός στόχος όλων, θα πρέπει να είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας και η αναζήτηση  συνεργειών οι οποίες θα επιτρέψουν τη μείωση του κόστος αφενός κι αφετέρου, την προσέλκυση υψηλών εισοδημάτων δυνητικών πελατών, οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά στις τουριστικές εισπράξεις.  

Τόσο η Enterprise Greece όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών, θα εστιάσουν στην προβολή του ιατρικού τουρισμού συνδράμοντας αποτελεσματικά τόσο την προσέλκυση νέων τουριστών στον ιατρικό τομέα, όσο και ενδεχόμενες ξένες επενδύσεις σε έναν ιδιαίτερα νευραλγικό κλάδο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: Σε ποιους ακόμα τομείς θα είναι υποχρεωτικό το self test

Το self test είναι πλέον υποχρεωτικό για συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων αλλά και εργοδοτών. Μεταξύ αυτώ είναι και ο τουρισμός που είναι πλέον ανοιχτός. Η τροποποίηση της ΚΥΑ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και περιλαμβάνει πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες.
xaristheoxaris
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσδοκούμε την ισχυροποίηση του «Brand» της Ελλάδας στον τουρισμό

Αναφορικά με τους ποσοτικούς στόχους της εφετινής περιόδου, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε ότι θα είναι ευχαριστημένος, όχι με τα νούμερα που θα πετύχει η Ελλάδα, αλλά με την διατήρηση της ποιότητας σε όλα τα επίπεδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Βασιλικός: Ο ξενοδοχειακός κλάδος θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του

«Έχουμε την εμπειρία, έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη βούληση να προστατεύσουμε αποτελεσματικά την υγεία όλων, με πλήρη συναίσθηση πως η ασφάλεια είναι και αυτό το καλοκαίρι η πιο κρίσιμη διάσταση του προϊόντος μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΞΕΕ
staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Σε κάθε βασικό, υπάρχει κι ένα δυσμενές σενάριο

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα εκμηδενιστεί, τονίζοντας ότι τόσο η βιομηχανική παραγωγή όσο και ο Τουρισμός είναι σε καλύτερα των περσινών επιπέδων ενώ υπάρχει και η εκροή πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.