ΓΔ: 909.61 -0.56% Τζίρος: 19.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:22:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συμβάσεις 2,4 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στην Κρήτη

Στη σημαντικότητα των έργων στο Ρέθυμνο αλλά και στην αναγκαιότητα υλοποίησης των πέντε νέων εργολαβικών συμβάσεων, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συμβάσεις 2.423.800 ευρώ για έργα στην Π.Ε. Ρεθύμνου υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, που αφορούν σε αποκαταστάσεις ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα. Από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν παρουσία της αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ρεθύμνου, Μαρίας Λιονή και της διευθύντριας Τεχνικών Έργων, Ελένης Ρανουτσάκη, από τον κ. Αρναουτάκη, οι τρεις αφορούν σε καθαρισμούς ποταμών και ρεμάτων και οι δύο σε έργα αποκατάστασης προσβασιμότητας επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στη σημαντικότητα των έργων στο Ρέθυμνο αλλά και στην αναγκαιότητα υλοποίησης των πέντε νέων εργολαβικών συμβάσεων, αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους ο Σταύρος Αρναουτάκης και η Μαρία Λιονή. Ο περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε επίσης τη βούληση της Περιφέρειας για την εκτέλεση αναγκαίων έργων σε όλο το νησί σε συνεργασία με τους Δήμους, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και την Κεντρική Διοίκηση.

Οι πέντε συμβάσεις αφορούν:

  • «Η πρώτη, επείγουσες αποκαταστάσεις ζημιών στο δρόμο Ιεράς Μονής Αρκαδίου - Σχολής Ασωμάτων. Η αρχική και συμπληρωματική σύμβαση είναι προϋπολογισμού 1.395.000 ευρώ και προβλέπει την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων στο οδικό τμήμα προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της προσβασιμότητας του δρόμου.
  • Η δεύτερη αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων περιοχών του Δήμου Αμαρίου και είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
  • Η τρίτη αφορά την αποκατάσταση από πλημμύρες της κατεστραμμένης γέφυρας Αγγελιανών και τμήματος της επαρχιακής οδού 24, έργο προϋπολογισμού 280.000 ευρώ.
  • Η τέταρτη σύμβαση αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων περιοχών Αμαριανού Ποταμού, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ και 
  • η πέμπτη σύμβαση αφορά το έργο για τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων περιοχών οικισμών Βρύσινα, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ».
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Crete
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη: Δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας

Στις συνεργασίες, δράσεις και στόχους της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, αλλά και στην υλοποιούμενη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
kostas-skrekas-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολύ σημαντικό έργο η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης με ηπειρωτική Ελλάδα

Όπως σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί και με τη μεγάλη διασύνδεση το 2023 και θα έχει διπλό όφελος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράσινο φως για την εκταμίευση ενίσχυσης 250 εκατ. των ΜμΕ της Αττικής

Συνολικά, 42.254 επιχειρήσεις υπέβαλλαν αίτηση για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ), εκ των οποίων τελικά εγκρίθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΣΠΑ περισσότερες από 9.000.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναχωρεί από το Ηράκλειο το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

Πρόκειται για ένα από τα πολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια το MS Europa2 της Hapag-Lloyd, θυγατρικής εταιρίας του ομίλου TUI, που θα εκτελεί 10ήμερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα, επισκεπτόμενο λιμάνια όπως της Κέρκυρας, του Βόλου, το λιμάνι στο Κατάκολο, τη Ρόδο αλλά και τον Πειραιά.