ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συμβάσεις 2,4 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στην Κρήτη

Στη σημαντικότητα των έργων στο Ρέθυμνο αλλά και στην αναγκαιότητα υλοποίησης των πέντε νέων εργολαβικών συμβάσεων, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συμβάσεις 2.423.800 ευρώ για έργα στην Π.Ε. Ρεθύμνου υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, που αφορούν σε αποκαταστάσεις ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα. Από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν παρουσία της αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ρεθύμνου, Μαρίας Λιονή και της διευθύντριας Τεχνικών Έργων, Ελένης Ρανουτσάκη, από τον κ. Αρναουτάκη, οι τρεις αφορούν σε καθαρισμούς ποταμών και ρεμάτων και οι δύο σε έργα αποκατάστασης προσβασιμότητας επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στη σημαντικότητα των έργων στο Ρέθυμνο αλλά και στην αναγκαιότητα υλοποίησης των πέντε νέων εργολαβικών συμβάσεων, αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους ο Σταύρος Αρναουτάκης και η Μαρία Λιονή. Ο περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε επίσης τη βούληση της Περιφέρειας για την εκτέλεση αναγκαίων έργων σε όλο το νησί σε συνεργασία με τους Δήμους, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και την Κεντρική Διοίκηση.

Οι πέντε συμβάσεις αφορούν:

  • «Η πρώτη, επείγουσες αποκαταστάσεις ζημιών στο δρόμο Ιεράς Μονής Αρκαδίου - Σχολής Ασωμάτων. Η αρχική και συμπληρωματική σύμβαση είναι προϋπολογισμού 1.395.000 ευρώ και προβλέπει την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων στο οδικό τμήμα προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της προσβασιμότητας του δρόμου.
  • Η δεύτερη αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων περιοχών του Δήμου Αμαρίου και είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
  • Η τρίτη αφορά την αποκατάσταση από πλημμύρες της κατεστραμμένης γέφυρας Αγγελιανών και τμήματος της επαρχιακής οδού 24, έργο προϋπολογισμού 280.000 ευρώ.
  • Η τέταρτη σύμβαση αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων περιοχών Αμαριανού Ποταμού, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ και 
  • η πέμπτη σύμβαση αφορά το έργο για τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων περιοχών οικισμών Βρύσινα, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ».
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ξεκλειδώνουν» δύο αρδευτικά έργα ύψους 61,9 εκατ. ευρώ στο Λασίθι

Άναψε το «πράσινο φως» για τη κατασκευή Λιμνοδεξαμενής και συνοδευτικών έργων στις Χοχλακιές Σητείας προϋπολογισμού 30,6 εκατ. ευρώ και για το Φράγμα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας Νομού Λασιθίου προϋπολογισμού κατασκευής 31,3 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζουν το 2023 τα έργα για τον Βόρειο Οδικό Αξονα της Κρήτης

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για έργα μήκους 107 χιλιομέτρων στον ΒΟΑΚ προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τις επόμενες μέρες υπογράφεται η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες και για το έργο από τη Νεάπολη ως τον Άγιο Νικόλαο.
Crete
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη: Δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας

Στις συνεργασίες, δράσεις και στόχους της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, αλλά και στην υλοποιούμενη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χανιά: Σταθερή η ρότα για την κρουαζιέρα φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία

Στη Σούδα, 14 πλοία κατέπλευσαν τον Ιούνιο και 16 τον Ιούλιο. Μέσω των αφίξεων αυτών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έφτασαν 47.043 επιβάτες, εκ των οποίων οι 23.903 τον Ιούνιο και 23.500 τον Ιούλιο.
erga_ydreusi_nero
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΝ: Στα 95 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για έργα ύδρευσης των ΟΤΑ

Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις χρηματοδότησης έργων στα δίκτυα δρευσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση.