ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τειρεσίας Σολομών Μπεράχας. ΑΠΕ

Σ. Μπεράχας: Η τεχνολογία θα προσφέρει νέες δυνατότητες ανάπτυξης

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια τόνισε πως η εταιρεία διαθέτει τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά δεν εγκρίνει χορηγήσεις και εκτίμησε ότι τα «κόκκινα» δάνεια είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα

Ο «θεματοφύλακας ενός πολύτιμου εργαλείου των τραπεζών, που είναι η πληροφορία» είναι η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Σολομών Μπεράχα που αναφέρθηκε στην εταιρεία που ειδικεύεται  στη συγκέντρωση και διάθεση πληροφοριών οικονομικής συμπεριφοράς και δεδομένων συγκέντρωσης χορηγήσεων.

Στο πλαίσιο των εργασιών του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο κ. Μπεραχάς μιλώντας στον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζάχαρο, υπογράμμισε πως «η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ διαθέτει δεδομένα και πληροφορίες που αφορούν όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την αγορά» υπογράμμισε σχετικά. Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, ανέφερε ότι η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ διαθέτει τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά δεν εγκρίνει χορηγήσεις και εκτίμησε ότι τα «κόκκινα» δάνεια είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας για δέκα χρόνια.

«Γίνεται μια κοσμογονία από όσα συμβαίνουν με την τεχνολογική επανάσταση. Η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ είναι μια κατεξοχήν 100% ψηφιακή εταιρεία» ανέφερε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η τεχνολογία θα προσφέρει μεν νέες δυνατότητες ανάπτυξης, αλλά «δεν θα υποκαταστήσει την απαραίτητη συναισθηματική νοημοσύνη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Digital Banking
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ελληνικές τράπεζες γυρίζουν σελίδα - Μονοψήφιος πλέον ο δείκτης NPEs

Η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων νέων δανείων, ενώ η οικονομική ανάκαμψη θα επιτρέψει επίσης στην κατανάλωση και στον τουρισμό να ανακάμψουν σημαντικά.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Σε υψηλό 10ετίας το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το α' τρίμηνο

«Η στήριξη στα εισοδήματα αποτυπώνεται και στην αύξηση – κατά 42 δισ. ευρώ – που έχουν παρουσιάσει οι καταθέσεις των πολιτών τα τελευταία 3 έτη», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank - Δυναμική τιμών στην αγορά ακινήτων και ενοικίων από το 2018

Από το 2018 και έως το 2021, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν σωρευτικά κατά περίπου 20%, ανακτώντας εν μέρει τις απώλειες από την παρατεταμένη πτωτική πορεία της περιόδου 2009- 2017 της τάξης του 40%.