ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ΑΠΕ

Αλ. Πατέλης: Βασικός στόχος να αρθούν τα εμπόδια στις επενδύσεις

Μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών ο σύμβουλος του πρωθυπουργού τόνισε ότι «η πολιτική σταθερότητα και η σταθερότητα των θεσμών αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας».

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα πρέπει να καλύψει το κενό των επενδύσεων που υπάρχει και πως πολλά προγράμματα που περιέχονται στην ελληνική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης θα κινητοποιήσουν ιδιωτικά κεφάλαια, τόνισε ο Αλέξης Πατέλης, σύμβουλος του Πρωθυπουργού, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συζήτηση με συντονιστή το δημοσιογράφο των Financial Times, Peter Spiegel.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Πατέλης η Ελλάδα είναι σε διαφορετικό πολιτικό και οικονομικό κύκλο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ξεπέρασε τον λαϊκισμό και έχει σταθερό πολιτικό περιβάλλον. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει φιλοεπενδυτικό προφίλ και εκλέχτηκε με βασική ατζέντα να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά «προχωράμε σε αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο για να υπάρξουν κίνητρα για επενδύσεις».   
 
Για το ζήτημα της γραφειοκρατίας τόνισε πώς υπάρχουν απτά παραδείγματα για το πώς ελαχιστοποιείται και πλέον οι επενδυτές βλέπουν ότι η Ελλάδα υλοποιεί το οικονομικό της πρόγραμμα.  Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να άρει τα εμπόδια που υπάρχουν για να προχωρήσουν οι επενδύσεις και τα μεγάλα έργα. «Δεν επιλέγουμε επιχειρηματικούς κλάδους, αυτό το αποφασίζει η αγορά» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
 
Η χώρα αλλάζει και εξελίσσεται και όπως τόνισε ο κ. Πατέλης «η πολιτική σταθερότητα και η σταθερότητα των Θεσμών αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας». Για το ενδεχόμενο μιας νέας δημοσιονομικής εκτροπής ο κ. Πατέλης είπε πως παρά την επιβάρυνση του προϋπολογισμού λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, «τα μέτρα που πήραμε για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών ήταν απολύτως κοστολογημένα». 
 
Η κυβέρνηση προχωράει σε δομικές αλλαγές, μείωση της φορολογίας και καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας, έτσι ώστε να απελευθερώσει πόρους και να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της αγοράς.  Κλείνοντας τόνισε πως «η Ελλάδα έχει ανακτήσει πλέον την αξιοπιστία της απέναντι στις αγορές». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΒΑΠ: Ενθαρρυντικές οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

O πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Δημήτρης Μαθιός αναφέρθηκε στις οικονομικές ελαφρύνσεις που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, «αποφεύγοντας τις ανατρεπτικές για την ορθή πορεία της οικονομίας πρόωρες εκλογές».
delhi forum
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: «Ένεση» 60 δισ. από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανέφερε πως με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορέσει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς η εξορυκτική βιομηχανία μπορεί να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη

Σύμφωνα με τον κ. Αθ. Κεφαλά, πρέοδρο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, ο κλάδος μπορεί να συμβάλλει εφόσον « η βιομηχανική παραγωγή το 15% του ΑΕΠ της χώρας μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας».
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 20% στοχεύει το «Ελλάδα 2.0»

Σε ταχείς ρυθμούς κινούνται στο υπ. Ανάπτυξης με στόχο να «τρέξουν» οι δράσεις και οι μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην επενδυτική δραστηριότητα σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.