ΓΔ: 880.07 0.10% Τζίρος: 2.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:01:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: υπ. Ανάπτυξης

Α. Γεωργιάδης: Οι τράπεζες θα πληρώνουν τον δικηγόρο των δανειοληπτών

Την υποχρέωση να πληρώνουν οι τράπεζες τον δικηγόρο των δανειοληπτών που αιτούνται προστασία της πρώτης κατοικίας περιλαμβάνει η τροποποίηση του σχετικού νόμου.

Οι τράπεζες αναλαμβάνουν πλέον την υποχρέωση να πληρώνουν τον δικηγόρο των δανειοληπτών που αιτούνται την προστασία της πρώτης κατοικίας τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας, μετά τις τροποποιήσεις στον νόμο για την προστασία της α' κατοικίας.

Με βάση αυτή την εξέλιξη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτρη Βερβεσό.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτρη Βερβεσό, διότι στην τροποποίηση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, συμφωνήσαμε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εφόσον ο αιτούμενος προστασίας δανειολήπτης κάνει χρήση δικηγόρου, οι τράπεζες να χρηματοδοτούν τον δικηγόρο έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εξασφαλίσει ο δανειολήπτης την προστασία της κατοικίας του».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. Καραβίας: Απαραίτητοι οι υψηλοί ρυθμοί ανάκαμψης και το investment grade

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank τόνισε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ότι δεν μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα της ευρωζώνης με κρατικά ομόλογα στην κατηγορία junk. «Στόχος για την οικονομία είναι η επίτευξη μιας μακράς περιόδου ανοδικού κύκλου».
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Ελλάδος: Οι τέσσερις μεγάλες προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Ιδιαίτερα υψηλό απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων, χαμηλή ποιότητα κεφαλαίων, διαρθρωτικά χαμηλή κερδοφορία και αυξανόμενη διασύνδεση με το κράτος αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, Ευρωσύστημα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τράπεζες έχουν «μείνει πίσω» στην αξιολόγηση της κλιματικής αλλαγής

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκ των 112 τραπεζών που εποπτεύει το 50% δεν έχει, ακόμη, σχεδιάσει συγκεκριμένες δράσεις για να ενσωματώσουν τους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους στις επιχειρηματικές στρατηγικές τους.