ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
Πηγή: Shutterstock

Τουρισμός: Σε ποιους ακόμα τομείς θα είναι υποχρεωτικό το self test

Το self test είναι πλέον υποχρεωτικό για συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων αλλά και εργοδοτών. Μεταξύ αυτώ είναι και ο τουρισμός που είναι πλέον ανοιχτός. Η τροποποίηση της ΚΥΑ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και περιλαμβάνει πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Άνοιξε και επίσημα ο τουρισμός και το μέτρο του self test είναι υποχρεωτικό σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων. Μεταξύ αυτών οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και πρακτορεία.

Υποχρεωτική καθίσταται η διενέργεια self test για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε διάφορες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και ο τουρισμός.

Η τροποποίηση της ΚΥΑ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει ότι καθίσταται υποχρεωτικό το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους και εργοδότες στις ακόλουθες  επιχειρηματικές δραστηριότητες:

α) στο λιανεμπόριο,

β) στις μεταφορές,

γ) στην εστίαση,

δ) στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες,

ε) στις δραστηριότητες καθαρισμού,

στ) στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων,

ζ) σε άλλες δραστηριότητες παροχής προσωπικών υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής),

η) στις δραστηριότητες σχολών οδηγών,

θ) στα φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσα ινστιτούτα εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών,

ι) στις δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών,

ια) στον τουρισμό, καθώς και στους ωφελούμενους των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (Κ.Κ.Π.Π.), συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tourismos, turism, Nisia,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένταξη αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο «Επανεκκίνηση Τουρισμού»

Η στήριξη των επιχειρήσεων πραγματοποιείται με την παροχή επαρκούς ρευστότητας για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητάς τους, μέσω της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μέρους του κεφαλαίου κίνησης.
tourismos, turism, Nisia,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη σύσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς για την πανδημία ζητά η ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ ζητά την έκτακτη σύσκεψη για να συζητηθούν και αξιολογηθούν τα έως τώρα μέτρα και να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση με βάση τα νέα δεδομένα που λαμβάνει ο ΕΟΔΥ σε διάφορες τουριστικές περιοχές.
Tourismos, Turism, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τοπίο στην ομίχλη τα τουριστικά έσοδα, αβεβαιότητα στην οικονομία

Παρά τις προβλέψεις για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, πολλά θα κριθούν στο πεδίο του τουρισμού όπου επικρατεί έντονη αβεβαιότητα, τονίζει η Eurobank. Οι αφίξεις τον Ιούνιο ήταν μόλις 34% των αντίστοιχων του 2019.