ΓΔ: 906.55 0.11% Τζίρος: 21.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:29:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Παπαθανάσης: Στα 40 δισ. τα μέτρα στήριξης της αγοράς για 2020 - 2021

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης σταδιακά και βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων θα υπάρξει άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων.

 «Έχουμε μία μικρή ελευθερία παραπάνω, όμως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορoνοϊό. Ο ιός είναι εδώ και όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. 

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πως διεξάγονται πάνω από 70.000 έλεγχοι ημερησίως σε όλη την Ελλάδα και έχουν πέσει πολλά πρόστιμα, όπως και κλεισίματα επιχειρήσεων, κάτι που το κράτος δεν επιθυμεί. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η αγορά κινείται κανονικά, οι επαγγελματίες τηρούν τους κανόνες και κατά συνέπεια δεν βλέπει το λόγο να μιλήσουμε για πισωγύρισμα. Απλώς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί η προσοχή θα οδηγήσει σε ένα πιο ελεύθερο και καλύτερο καλοκαίρι και με πολλές άλλες δραστηριότητες ανοιχτές. Σταδιακά, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός θα έχουμε το άνοιγμα όλο και περισσότερων δραστηριοτήτων. Όπως για παράδειγμα, η 31η Μαΐου είναι μία πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των γυμναστηρίων.

Σε ερώτηση αν υπάρχει plan B αν τα πράγματα σε κάποιες περιοχές δεν εξελιχθούν ομαλά, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε πώς βεβαίως και υπάρχει και ότι ανέκαθεν υπήρχε plan B για την κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που έχουν πέσει για την ενίσχυση της αγοράς που επλήγη από την πανδημία, ο κ. Παπαθανάσης μίλησε για ένα συνολικό αριθμό το 2020 και το 2021 που φτάνει τα 40 δισ.

Ό,τι υποσχεθήκαμε στις ασφαλίσεις θα το κάνουμε

Ούτε ένα ευρώ δεν θα χαθεί για την ελληνική οικονομία από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δήλωσε σε συνέντευξή του στο nextdeal.gr ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθάνασης
 
Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι, πλέον, επενδυτικός προορισμός, και τονίζει ότι η κυβέρνηση εστιάζει στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας.
 
Μιλώντας για τον ασφαλιστικό κλάδο υπογραμμίζει ότι θα γίνουν πράξη αυτά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση. «Τίποτα δεν θα μείνει πίσω» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι θα αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού που θα προκύψει.
 
Επιπλέον ανέφερε ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις από ξένα κεφάλαια στον ασφαλιστικό κλάδο. Για τον κάδο υγείας ανέφερε ότι το επενδυτικό clawback θα φέρει περισσότερες επενδύσεις στη χώρα ενώ εξετάζονται και ΣΔΙΤ για τον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας θα κατέστρεφε πλήρως την οικονομία

Ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός είναι ένα κοινωνικό, εθνικό και συλλογικό καθήκον και τόνισε ότι «είναι καλό στην ζωή να ξέρεις ότι έχεις και υποχρεώσεις και όχι μόνο δικαιώματα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων αν η πανδημία έχει πτωτική πορεία

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης, δεν θα αργήσει πολύ η κατάργηση των περιορισμών της κυκλοφορίας μετά τις 00:30 ενώ για τα self test δήλωσε ότι θα συνεχιστούν μέχρι να αποκτηθεί η απαιτούμενη ανοσία στη χώρα.