ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου

Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ουάσιγκτον έχει ταχθεί υπέρ του αγωγού East Med αλλά και της χρήσης περισσότερο καθαρών μορφών ενέργειας.

Τη στήριξη των ΗΠΑ για την ολοκλήρωση του αγωγού East Med τόνισε ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε εκδήλωση του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ των ΗΠΑ. 

Όπως σημείωσε η Ελλάδα θα κατορθώσει να επιτύχει τους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει η ΕΕ έως το 2025 με σαφή στροφή προς καθαρότερες μορφές ενέργειας, ενώ αναφερόμενος στην Πρωτοβουλία 3+1, υπογράμμισε ότι «το 3 + 1 είναι μια διαδικασία στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σαφώς το +1, επομένως ακολουθούμε την ηγεσία και την πρωτοβουλία των τριών χωρών».

Προσέθεσε ακόμη ότι ««υποστηρίζουμε πολύ τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται για την ενέργεια και επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στην προσθήκη ενός στοιχείου αειφορίας και αλλαγής του κλίματος σε αυτήν τη συζήτηση». 

Στην συζήτηση που συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη, συμμετείχαν ο Μάριος Λυσιώτης πρέσβυς της Κύπρου στις ΗΠΑ, ο Θάνος Ντόκος, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας και ο Σιμόν Στάιν Ερευνητής, πρώην πρέσβυς του Ισραήλ στην Γερμανία.

Περισσότερα στο energymag.gr 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάιατ: Υψηλό το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Όπως σημείωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν ισχυρό περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, τονίζοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθούν περαιτέρω λόγω του Τζο Μπάιντεν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το αμερικανικό LNG κυρίαρχο στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου

Το LNG, λόγω και των χαμηλότερων τιμών σε σχέση με το αέριο των αγωγών, κυριαρχεί στην εγχώρια κατανάλωση το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2020. Αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ κατά 420% σε σύγκριση με το 2019.
payatt, paiat, usa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ για θέματα ενέργειας - Τι συζητήθηκε

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ενεργειακές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και σε θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της προώθησης της πράσινης ενέργειας για τα οποία οι δύο πλευρές αναγνώρισαν την προσέγγιση των πολιτικών τους.
Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωρά η σύνδεση Ελλάδας - Β. Μακεδονίας με αγωγό φυσικού αερίου

Η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt και της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ Maria Rita Galli.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί είναι αναγκαίες οι συμφωνίες για τις ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο

Οι χώρες της Αν.Μεσογείου που έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη των πόρων υδρογονανθράκων τους είναι εκείνες που έχουν διευθετήσει τα θαλάσσια σύνορά τους με τους γείτονές τους, σύμφωνα με τον Ρ. Μπαρούντι.
payatt, paiat, usa
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζ. Πάιατ: Οι ΗΠΑ θα είναι παρούσες στα Βαλκάνια και τη Β. Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης στην αύξηση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας τονίζοντας την σημασία του εργοστασίου φυσικού αερίου στη πόλη και του FSRU.