ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:12:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου

Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ουάσιγκτον έχει ταχθεί υπέρ του αγωγού East Med αλλά και της χρήσης περισσότερο καθαρών μορφών ενέργειας.

Τη στήριξη των ΗΠΑ για την ολοκλήρωση του αγωγού East Med τόνισε ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε εκδήλωση του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ των ΗΠΑ. 

Όπως σημείωσε η Ελλάδα θα κατορθώσει να επιτύχει τους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει η ΕΕ έως το 2025 με σαφή στροφή προς καθαρότερες μορφές ενέργειας, ενώ αναφερόμενος στην Πρωτοβουλία 3+1, υπογράμμισε ότι «το 3 + 1 είναι μια διαδικασία στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σαφώς το +1, επομένως ακολουθούμε την ηγεσία και την πρωτοβουλία των τριών χωρών».

Προσέθεσε ακόμη ότι ««υποστηρίζουμε πολύ τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται για την ενέργεια και επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στην προσθήκη ενός στοιχείου αειφορίας και αλλαγής του κλίματος σε αυτήν τη συζήτηση». 

Στην συζήτηση που συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη, συμμετείχαν ο Μάριος Λυσιώτης πρέσβυς της Κύπρου στις ΗΠΑ, ο Θάνος Ντόκος, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας και ο Σιμόν Στάιν Ερευνητής, πρώην πρέσβυς του Ισραήλ στην Γερμανία.

Περισσότερα στο energymag.gr 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάιατ: Υψηλό το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Όπως σημείωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν ισχυρό περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, τονίζοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθούν περαιτέρω λόγω του Τζο Μπάιντεν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το αμερικανικό LNG κυρίαρχο στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου

Το LNG, λόγω και των χαμηλότερων τιμών σε σχέση με το αέριο των αγωγών, κυριαρχεί στην εγχώρια κατανάλωση το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2020. Αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ κατά 420% σε σύγκριση με το 2019.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας

Το Ελληνο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρουσίασε μελέτη που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει με το Atlantic Council, ένα από τα πλέον σημαντικά και προβεβλημένα think tanks.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο σταθμός στην Αλεξανδρούπολη αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης

Η μέτοχος και πρόεδρος του Δ.Σ. της Gastrade σημείωσε πως η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακό σημείο αναφοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής μέσα από το καινοτόμο έργο της Αλεξανδρούπολης.