ΓΔ: 897.45 1.03% Τζίρος: 45.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sthev
Πηγή: ΣΘΕΒ

Νέα πλατφόρμα για στήριξη των επιχειρήσεων δημιουργείται από τον ΣΘΕΒ

Πρόκειται για την διαδικτυακή πλατφόρμα «Access2Markets» για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, η οποία θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στις 7 Ιουνίου.

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει διαδικτυακή (μέσω zoom) ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Access2Markets», τη Δευτέρα 7 Ιουνίου (14.00-15.30).

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας για τα εργαλεία της διαδικτυακής πύλης “Access2Markets”, η οποία έχει στόχο να διευκολύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν εμπορικά σε τρίτες χώρες και να αξιοποιήσουν το προτιμησιακό καθεστώς των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, όπως σχετικά με δασμολογικό καθεστώς, κανόνες καταγωγής, ειδικές απαιτήσεις τρίτων χωρών κ.λπ.

Ομιλητές της διαδικτυακής ημερίδας θα είναι η κα Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής η οποία θα παρουσιάσει την πλατφόρμα και θα αναλύσει τις εξαγωγικές δυνατότητες και προοπτικές των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ η κα Νίκη Κουμαδωράκη, Νομικός με ειδίκευση στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, θα παρουσιάσει διαδραστικά με πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής της διαδικτυακής πύλης. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Βασίλειος Χατζηκαμαγιάννης, Επικεφαλής του Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η κα Ελενα Καματέρη, γεν. διευθύντρια του ΣΘΕΒ.

Η ενημερωτική ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια της υπηρεσίας «STHEV EXPORT WINNERS», η οποία για 30 και πλέον χρόνια συνεχίζει να στηρίζει της επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις εξαγωγές ή θέλουν να εξάγουν, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και στη διεθνή ανάπτυξή τους.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Συνδέσμου

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SME, Kefalas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επανεκλογή του Αθανάσιου Κεφαλά στη θέση του προέδρου του ΣΜΕ

«Ο ΣΜΕ θα κινητοποιηθεί έντονα ώστε τα πλεονεκτήματα και η υπεύθυνη λειτουργία της εξορυκτικής βιομηχανίας να αποτελέσουν παράδειγμα για το ζητούμενο νέο παραγωγικό υπόδειγμα της χώρας», τόνισε ο κ. Κεφαλάς.