ΓΔ: 891.41 0.46% Τζίρος: 82.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το νέο Master Plan της ΟΛΠ ζητά ο Ν. Σαντορινιός

Τη δημοσιοποίηση του νέου Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ ζητά ο αρμόδιος τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίτημα για κατάθεση στο Σώμα της Βουλής του νέου master plan του ΟΛΠ ΑΕ, ζητά με σχετικό έγγραφό του από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο τομεάρχης Οικονομίας καθώς και οι βουλευτές Α' και Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έπειτα από την πολυδιαφημισμένη, δια στόματος υπουργού Ναυτιλίας αλλά και πρωθυπουργού, υποβολή ενός «νέου» master plan από πλευράς της COSCO, το οποίο και αφορά στις νέες επενδύσεις που σχεδιάζει η εταιρεία στο λιμάνι του Πειραιά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη δημοσίευση του εν λόγω σχεδίου και την άμεση έναρξη διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι σε αυτή τη διαδικασία, το κράτος οφείλει να μην απεμπολεί τον ρυθμιστικό και ελεγκτικό του ρόλο με σκοπό την περιφρούρηση του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, οι επενδύσεις που σχεδιάζονται για το λιμάνι, οφείλουν να μην επηρεάζουν αρνητικά ή να αποσταθεροποιούν την ομαλή ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος τομεάρχης Ναυτιλίας, υπενθυμίζουν στην ηγεσία του υπουργείου, ότι αποτελεί σαφή όρο στη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά η διαδικασία διαβούλευσης, τόσο με τις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτές των παραλιμένιων δήμων Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας, όσο και με εμπλεκόμενους φορείς και σωματεία εργαζομένων, από τη στιγμή μάλιστα που στο νέο σχέδιο λέγεται ότι υπάρχουν καινούργιες επενδύσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Η Αναπτυξιακή Τράπεζα να χρηματοδοτήσει αγροεπιχειρηματίες

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ο διαμετακομιστικός ρόλος του λιμανιού του Πειραιά, μπορούν να μας τοποθετήσουν ψηλότερα ανάμεσα στους παγκόσμιους παραγωγούς τροφίμων.