ΓΔ: 903.64 0.89% Τζίρος: 26.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:51:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kostis Xatzidakis, energeia, ypourgeio energeias
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Συνάντηση αύριο Χατζηδάκη - Πιερρακάκη για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Η υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας είναι το θέμα της συνάντησης που θα έχουν αύριο ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη θα έχει αύριο Δευτέρα 7 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Εργασίας με αντικείμενο την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι το νέο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις «οπλίζει» τις αρχές με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, που, σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη (Εργάνη ΙΙ) θα δίνουν στους ελεγκτές πλήρη εικόνα για τον χρόνο απασχόλησης κάθε εργαζόμενου.

Επίσης πολιτικός στόχος αυτών των αλλαγών είναι να κλείσουν τα τεράστια κενά που επέτρεπαν επί δεκαετίες σε εργοδότες να παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού, επειδή ήταν πρακτικά αδύνατο να εποπτευθούν αποτελεσματικά, με επιτόπιους ελέγχους, όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ και οι εργαζόμενοι κατά κανόνα δίσταζαν να έλθουν σε αντιπαράθεση με τους εργοδότες, προχωρώντας σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η νέα, ψηφιακή κάρτα εργασίας ουσιαστικά θα διασυνδέει ηλεκτρονικά κάθε επιχείρηση με το σύστημα Εργάνη, για να καταγράφεται ο χρόνος εργασίας κάθε απασχολούμενου. Μάλιστα, προβλέπονται πολύ υψηλά πρόστιμα και κυρώσεις που φθάνουν ως προσωρινό «λουκέτο» σε επιχείρηση για τους εργοδότες που δεν κάνουν χρήση της ψηφιακής κάρτας.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Τα μέτρα στήριξης για τη νέα εποχή στην αγορά εργασίας

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά οριζόντια μέτρα κι ότι ο στόχος είναι να διευκολύνουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.
ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης τον Ιούνιο 2021

To υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κοινοποίησε πως το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους 2021 είναι θετικό κατά 250.610 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».
ergasia-xatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Όλες οι αλλαγές σε χρόνο εργασίας - υπερωρίες

Επεκτείνεται και στις μικρές επιχειρήσεις χωρίς σωματεία η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας, αυξάνονται παντού οι επιτρεπόμενες υπερωρίες σε 150 ώρες το χρόνο. Περιορισμοί στις απεργίες.
ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς επέκταση τρεις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Προς επέκταση προχωράνε οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις των ηλεκτρολόγων ηλεκτρολογικών καταστημάτων, των  ηλεκτρολόγων που απασχολούνται στα τεχνικά γραφεία ανελκυστήρων και των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.