ΓΔ: 895.21 0.26% Τζίρος: 22.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:50:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι αναμένονται οι αφίξεις στη Χαλκιδική το 2020

Αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική το 2020, παρά το πλήγμα από την κατάρρευση της Thomas Cook, εκτιμούν παράγοντες της τουριστικής αγοράς.

«Στη Χαλκιδική η σεζόν κλείνει ικανοποιητικά καθώς ενώ περιμέναμε να έχει σημαντική διαφοροποίηση προς τα κάτω, τελικά καταφέραμε να ισορροπήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού της Χαλκιδικής καθώς και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχών Γρηγόρης Τάσιος, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στην 35η έκθεση Τουρισμού Philoxenia. «Αν δεν είχαμε την κατάρρευση της Thomas Cook, που άφησε χρέος 1,2 εκατ. ευρώ σε 19 επιχειρήσεις, θα έλεγα ότι θα ήταν μια χρονιά που θα ήμασταν και ευχαριστημένοι», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην παρουσία της Χαλκιδικής στη Διεθνή έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου, την WTM, ο κ. Τάσιος είπε ότι εκεί «φάνηκε ξεκάθαρα η μεγάλη απώλεια της Thomas Cook, η οποία ωστόσο αναμένεται να καλυφθεί από τους άλλους "μεγάλους παίκτες" της αγοράς, αν και υπάρχουν ακόμη δυσκολίες, για τις οποίες έχουμε την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού που έχει αναλάβει δράση».

Ο κ. Τάσιος είπε ακόμη ότι «η ελληνική αγορά το 2020 θα κινηθεί στα επίπεδα του 2019, δηλαδή στις 70.000 με 80.000 αφίξεις στο νομό Χαλκιδικής» και πρόσθεσε: «Εκεί που δεν έχουμε ακόμη δράση είναι η γερμανική αγορά, η οποία φαίνεται να κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς και αυτό αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο, στη Διεθνή έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, στην ITB. Εκεί θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει καλύτερα το τοπίο, μιας και μιλάμε για άλλη κουλτούρα πελατών».

Αναφερόμενος στην εκδήλωση της Χαλκιδικής στο πλαίσιο της Philoxenia, ο κ. Τάσιος είπε ότι πρόκειται για «το κέρασμα της Χαλκιδικής, όπου αναδεικνύουμε τα τοπικά μας προϊόντα και είναι μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε επίσης το χειμερινό μας κομμάτι, καθώς και τις περιπατητικές μας διαδρομές».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Πάνω από 75%-80% η πληρότητα πολλών χειμερινών προορισμών

Ο υπουργός επισημαίνει την απόφαση του υπουργείου να «φωτίσει» προορισμούς οι οποίοι είναι λιγότερο αναγνωρίσιμοι στις αγορές του εξωτερικού, με γνώμονα τον στρατηγικό στόχο για τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο.