ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης. ΑΠΕ

Αδ. Γεωργιάδης: Αύξηση κατά 70% στις άμεσες ξένες επενδύσεις το 2020

Όπως τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης σε λίγες μέρες θα παρουσιαστεί η νέα ψηφιακή εφαρμογή με την οποία μπορεί ο επενδυτής να παρακολουθεί διεξοδικά κάθε βήμα και που βρίσκεται ο φάκελος της επένδυσης του.

«Επιτύχαμε το 2020 την μεγαλύτερη αύξηση, κατά +70%, στις άμεσες ξένες επενδύσεις και βρεθήκαμε στην 23η θέση στην Ευρώπη από την 29η το 2019 και 35η το 2018. Αυτό ακούγεται σαν καλή μουσική για τις προοπτικές για το μέλλον όσο και για όσα ήδη έχουν επιτευχθεί». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο Invest.Gr όπου και παρουσιάζεται η εφετινή έκθεση της EY για τις Επενδύσεις στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι τα καλά νούμερα αυτής της έκθεσης η κυβέρνηση θέλει να τα βελτιώσει περαιτέρω και στόχος είναι να βρεθεί η χώρα στην πρώτη δεκάδα αυτής της λίστας.

Η συνεκτική και συγκροτημένη πολιτική της κυβέρνησης δημιουργεί τις συνθήκες προκειμένου να αυξηθούν οι άμεσες ξένες επενδύσεις, πρόσθεσε ο υπουργός ενώ συμπλήρωσε ότι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δημιουργεί νέο πεδίο ενδιαφέροντος και επενδύσεων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η κυβερνηση για το μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη σημασία που δίνεται στη μεγέθυνσή τους με συνέργειες, συνενώσεις και συνεργασίες, γι αυτό το σκοπό, όπως είπε, έχουν δρομολογηθεί χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα που θα παρουσιαστούν το προσεχές διάστημα, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορέσουν να αποκτήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το μέγεθος που θα βοηθήσει στον παραγωγικό μετασχηματισμό.

Σε ό,τι αφορά στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ελκυστικότητας επενδύσεων, ο υπουργός σημείωσε πως για να υλοποιηθούν οι θετικές προσδοκίες, υπάρχει συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και παρακολουθούνται σε εβδομαδιαία βάση συγκεκριμένοι μεταρρυθμιστικοί στόχοι. Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη, ότι θα υπάρξει μεγάλη άνοδος την επόμενη διετία καθώς ωριμάζουν αρκετές μεταρρυθμίσεις, όπως το Κτηματολόγιο, κ.α.

«Εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς και για το οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί στην υλοποίηση ενός επενδυτικού εγχειρήματος και υπάρχει καλή διάθεση να λυθούν τα προβλήματα και όχι με γκρίνια» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε «δεν μας φτάνει η θέση 23, θέλουμε η Ελλάδα να είναι στην πρώτη δεκάδα».

Τέλος ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σε λίγες μέρες θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου η νέα ψηφιακή εφαρμογή με την οποία μπορεί ο επενδυτής να παρακολουθεί διεξοδικά κάθε βήμα και που βρίσκεται ο φάκελος της επένδυσης του.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Κατά 38% περισσότεροι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεσήμανε ότι αλλάζει ο Βόρειος Τομέας και οι γειτονιές των δήμων του μέσα από μεγάλες και μικρές δημόσιες επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 77% στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων πέτυχε η Ελλάδα

Το 2020 η Ελλάδα αντιπροσώπευε το 0,70% του συνόλου των ΑΞΕ στην Ευρώπη, έναντι 0,34% το 2019 και μέσου όρου 0,28% την προηγούμενη εικοσαετία και έτσι κατατάχθηκε, για πρώτη φορά, στην 23η θέση μεταξύ των 51 χωρών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι περιλαμβάνει το νέο ν/σ για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος

Το νομοσχέδιο επιχειρεί να επιλύσει προβλήματα που σχετίζονται με την αδυναμία προσέλκυσης νέων επενδυτών και την αδυναμία ταχείας και αποτελεσματικής διοικητικής διαχείρισης των ιδιωτικών και στρατηγικών επενδύσεων.