ΓΔ: 892.13 -2.27% Τζίρος: 74.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Estiasi, Tourismos, Ellada, Kafe
Φωτο: Shutterstock

«Λουκέτο» 7 ημερών σε κατάστημα εστίασης για μη τήρηση των μέτρων

Στην επιχείρηση εστίασης επιβλήθηκε και πρόστιμο 7.100 ευρώ καθώς μεταξύ άλλων εξυπηρετούσε όρθιους πελάτες ενώ δεν τηρούνταν και το μέτρο χρήσης μάσκας.

Βαριά «καμπάνα» έπεσε σε κατάστημα εστίασης από την Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για μη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. 

Καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά και να σαρώνει η ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» οι έλεγχοι στην αγορά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν από την Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων 100 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στην Αττική.
 
Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 7.100 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος  για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων κατά τα οριζόμενα όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και συγκεκριμένα για:

  • εξυπηρέτηση όρθιων πελατών σε χώρο ευθύνης επιχείρησης
  • μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων ατόμων
  • μη τήρηση της υποχρεωτικής έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτήριων
  • μη χρήση μασκών (φυσικά πρόσωπα).
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εστίαση, Εστιατόριο, Καφέ, Restaurant, Bar
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειστά για επτά ημέρες 2 καταστήματα εστίασης για μη τήρηση των μέτρων

Στους 62 ελέγχους που παραγματοποιήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου διαπιστώθηκε πως οι επιχειρήσεις εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες εντός της επιχείρησης και δεν έκαναν χρήση μάσκας.
Petsas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως από το φθινόπωρο μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης. Οι σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.