ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
Φωτο; George Vitsaras / SOOC

Απέκλεισε την περίπτωση αυξήσεων στη φορολογία ο Θ. Σκυλακάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως μεγάλο μέρος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις, σε ψηφιακές τάξεις, αντιπλημμυρικά έργα και θα ενισχυθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αύξησης φόρων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης που τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης αποτελεί να συνεχίσει τις φοροελαφρύνσεις αξιοποιώντας την πορεία της οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε και στους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης τονίζοντας πως θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «η πανδημία έχει επηρεάσει τη ζωή και την τσέπη όλων. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο αλλά νομίζω ότι αυτή που έρχεται θα είναι καλύτερη. Ωστόσο ήμουν από εκείνους που έλεγα ότι τα σημερινά χρήματα που δίνουμε είναι αυριανά φορολογικά έσοδα και από κάπου θα πρέπει να προέλθουν, όπως και ότι θα πρέπει να είμαστε συνετοί με όλο αυτό γιατί θα κρατήσει πολύ». Τόνισε πως «έπαιξε σημαντικό ρόλο το Ταμείο Ανάκαμψης που είπε στις αγορές, και για αυτό δεν έχουμε πρόβλημα τώρα, ότι η χώρα θα έχει λαμβάνειν 17,8 δισ. συν άλλα 12,5 δισ. ευρώ που θα καλύψουν ένα σημαντικό κομμάτι της πανδημίας καθώς θα πάνε για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που θα μετριαστεί το αποτέλεσμα μακροχρόνια».

Για το που θα κατευθυνθούν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως μπορούν να κατευθυνθούν αποκλειστικά σε επενδύσεις και έργα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ένα μεγάλο κομμάτι θα πάει σε επενδύσεις, σε ψηφιακές τάξεις, αντιπλημμυρικά έργα, αναδάσωση, ανακαίνιση όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, προγράμματα πρόληψης στην υγεία, έρευνα στα πανεπιστήμια και πολλά ακόμη» και πρόσθεσε ότι «τα χρήματα για τις επιχειρήσεις είναι χωρισμένα σε δύο κομμάτια. Το ένα είναι οι επιδοτήσεις ενισχύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 1,5 δισ. και το δεύτερο χαμηλότοκα δάνεια που θα πάνε σε όλες τις επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καταστροφικό» ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας για την οικονομία

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών υποστήριξε ότι φέτος οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν λιγότερα, ενώ τόνισε την ανάγκη να γίνουν μεγάλες επενδύσεις μέσω των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης.
staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ενδεχόμενο αλλαγής ημερομηνίας καταβολής 1ης δόσης ΕΝΦΙΑ

Ο υπουργός δήλωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα να δοθεί η δυνατότητα στον φορολογούμενο να επιλέξει αν επιθυμεί να πληρώσει μόνη της την 1η δόση ή να πληρώσει αργότερα την 1η και τη 2η μαζί.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων ευνοϊκών παρεμβάσεων

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «είναι πρόδηλο ότι όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης, τόσο δημιουργούνται μεσομακροπρόθεσμα δημοσιονομικά περιθώρια για να μπορέσουμε να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις».
Akinita, Real Estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Ποια είναι τα κίνητρα και τα εμπόδια για τις γονικές παροχές

Η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις γονικές παροχές, ζητά να επιτραπεί μέχρι την 31.12.2021, η σύνταξη συμβολαίων με απλή 'βεβαίωση μηχανικού' και να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα αδήλωτων εμβαδών ακινήτων.