ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μέτρα της ΕΕΤΤ για ευκολότερη είσοδο εικονικών παρόχων στην κινητή τηλεφωνία

Ανατέθηκε σε εξωτερικό σύμβουλο μελέτη για τον υπολογισμό των τιμών χονδρικής που θα δίνονται στους εικονικούς παρόχους κινητής.

Σε μελέτη προσδιορισμού των τιμών χονδρικής για την αγορά των κινητών επικοινωνιών οι οποίες αποτελούν βασικό παράγοντα για τη δραστηριοποίηση Εικονικών Παρόχων Κινητών Επικοινωνιών (Mobile Virtual Network Operators - MVNOs) προχωρά η ΕΕΤΤ. Συγκεκριμένα με αποφάσεις της στις 26 Ιουλίου και 9 Αυγούστου η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ προχώρησε στην ανάθεση έργου ανάπτυξης μεθοδολογίας υπολογισμού των τιμών χονδρικής για την ελληνική αγορά κινητών επικοινωνιών σε διεθνή εταιρεία συμβούλων (Sofrecom).

Το μοντέλο των εικονικών παρόχων κινητών επικοινωνιών (MVNOs) παρουσιάζει ενδιαφέρον και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στο εξωτερικό. Η ΕΕΤΤ έχει υποστηρίξει το μοντέλο των MVNOs ήδη από το 2018 με σχετικές αποφάσεις (υποθέσεις επίλυσης διαφορών της εταιρείας Forthnet με τους παρόχους δικτύων κινητών επικοινωνιών), προβλέψεις στη διαδικασία διάθεσης φάσματος για τα δίκτυα 5G αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης της.

Το μοντέλο των εικονικών παρόχων κινητών επικοινωνιών είναι ένα ρεαλιστικό μοντέλο ενίσχυσης του ανταγωνισμού στην αγορά των κινητών επικοινωνιών στο οποίο από ότι φαίνεται η ΕΕΤΤ θέλει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emporio, eshop, e-commerce
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τί πρέπει να προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε από αγορές μέσω ίντερνετ

Εν όψει των εκπτωτικών ημερών και της εορταστικής περιόδου η ΕΕΤΤ συμβουλεύει τους καταναλωτές ώστε να αποφύγουν προβλήματα κατά την παραλαβή των παραγγελιών τους. Ποιες είναι οι οδηγίες στις επιχειρήσεις.
smartphone-kinita-texnologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 12 συμβουλές για καλή χρήση του κινητού στις διακοπές

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων δημοσίευσε μια σειρά από χρηστικές συμβουλές ώστε οι χρήστες κινητών τηλεφώνων να μπορούν να περιηγηθούν με ασφάλεια στο ίντερνετ και να προστατέψουν τη συσκευή τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ η μείωση κατά 10% των τελών κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης το όφελος του μέτρου κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για το σύνολο κάθε μηνιαίου λογαριασμού και για όλους τους καταναλωτές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για ποιους καταργούνται τα τέλη κινητής, πότε θα δοθούν τα δωρεάν data

Από την 1η Ιανουαρίου θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στα τέλη κινητής τηλεφωνίας που θα ανακουφίσουν μεγάλο μέρος των πολιτών. Ποια θα είναι η διαδικασία για να λάβουν τα δωρεάν 50GB data οι νέοι 15-17 ετών που έχουν το Freedom Pass.