Φώτο: Shutterstock

Σύσφιξη εμπορικών δεσμών Αθήνας και Πεκίνου

Τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών επισκέφθηκε η κινεζική αντιπροσωπεία του Γραφείου Εμπορίου του Πεκίνου, με τη σύσφιξη των εμπορικών δεσμών Αθήνας και Πεκίνου να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο πρόεδρος και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, υποδέχθηκαν στα γραφεία του Ε.Σ.Α, την Κινέζικη αντιπροσωπεία του Γραφείου Εμπορίου του Πεκίνου, με σκοπό την αμοιβαία διευκόλυνση επιχειρηματικών συνεργασιών και σύσφιξη των εμπορικών δεσμών Αθήνας και Πεκίνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν εκτενώς οι επενδυτικές και εμπορικές δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρουν εκατέρωθεν οι δύο πρωτεύουσες και οι δύο φορείς συμφώνησαν στη δημιουργία ενός δικτύου άμεσης εξυπηρέτησης και πληροφόρησης, για επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά στις δύο πόλεις.

Η Υπηρεσία Εμπορίου του Δήμου Πεκίνου, θα είναι στη διάθεση  των Ελλήνων επιχειρηματιών-εμπόρων, που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην Κινέζικη αγορά, να επενδύσουν στο Πεκίνο ή να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματικούς πόρους. Επίσης σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Ε.Σ.Α, θα είναι στη διάθεση των μελών του πληροφορίες που αφορούν την αγορά του Πεκίνου, διασύνδεση με την αποστολή  εμπορικών αντιπροσωπειών και συμμετοχή σε τοπικές εκθέσεις καθώς και γενικά χρήσιμες πληροφορίες για την Κινέζικη Αγορά.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α, κ. Σταύρος Καφούνης αναφέρθηκε στην ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών και επισήμανε ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο φορέων να επενδύσουν στην επιχειρηματική συνεργασία, αφ’ ενός για την αύξηση των εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων στην Κίνα και αφ’ ετέρου για την προσέλκυση άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και για την προώθηση στην αγορά της Ευρώπης, καινοτόμων προϊόντων & υπηρεσιών νέας τεχνολογίας από την Κίνα, συνυπολογίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον σημαντική πύλη εισόδου στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση αλλά περίμενε περισσότερα το εμπόριο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφερόμενος στο πακέτο των 32 δισ. ευρώ σε πόρους που εξασφάλισε η κυβέρνηση, πως περιμένει να υπάρξει μια «δίκαιη μοιρασιά της ελπίδας και της προοπτικής»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 15% σε λουκέτα - 9 στους 10 εμπόρους είδαν πτώση τζίρου

Η εξαμηνιαία έρευνα του Eμπορικού Συλλόγου Αθηνών δείχνει ότι μόνο το 12,4% είδε ίδιο ή καλύτερο τζίρο σε σχέση με πέρσι, περισσότεροι από τους μισούς εμπόρους είχαν πτώση τζίρου έως 50%, ενώ 3 στους 10 είδαν τον τζίρο τους κάτω από 50%.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαναρρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας προτείνει στη ρύθμιση αυτή να ενταχθούν οφειλές που δεν είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν και άλλες που έχουν ήδη χαθεί. Να παραμείνει ενεργή η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων.