ΓΔ: 1419.25 -0.07% Τζίρος: 103.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σεντένο: Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για την Ελλάδα

Στο πλαίσιο της τέταρτης έκθεσης μεταμνημονιακής έποπτείας θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Παράταση για τον Δεκέμβριο πήρε το ζήτημα της Ελλάδας όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο που τόνισε πως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστός Σταϊκούρας δήλωσε την δέσμευση της κυβέρνησης σε πολιτικές που προσφέρουν σταθερότητα στην οικονομία.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε πως «Δεν συζητήσαμε λεπτομέρειες. Θα εξετάσουμε το θέμα της Ελλάδας το Δεκέμβριο στο πλαίσιο της τέταρτης έκθεσης μεταμνημονιακής εποπτείας», ενώ ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ τόνισε την συνεχιζόμενη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα.

«Χαιρετίσαμε την δέσμευση της κυβέρνηση να κάνει πρόοδο σε αυτούς τους τομείς και την ενθαρρύνουμε να χτίσει πάνω στην σημαντική πρόοδο που έγινε από το 2015 και να παρουσιάσει στιβαρά μέτρα που χρειάζονται».

Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ συμπλήρωσε πως κύριο ζήτημα παραμένει η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των «κόκκινων δανείων» που αυτό περιλαμβάνει περαιτέρω δουλειά πάνω στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, βελτίωση της διαχείρισης των δανείων με κρατικές εγγυήσεις αλλά και το πτωχευτικό πλαίσιο.
Ο κ. Κερέ σημείωσε πως «γνωρίζουν οτι η κυβέρνηση είναι πολύ δεσμευμένη σε αυτό και η ΕΚΤ περιμένει να συζητηθεί στο πλαίσιο της τέταρτης έκθεσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτυξιακό «πακέτο» για… φουλ επίθεση στο Eurogroup

Με νομοσχέδιο - μαμούθ για διευκόλυνση των επενδύσεων, σημαντικό δείγμα γραφής στις ιδιωτικοποιήσεις και επανεκκίνηση «στοιχειωμένων» επενδύσεων, ο υπ. Οικονομικών θα επιδιώξει ριζική αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Ετοιμάζεται η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στα τέλη Αυγούστου η Ελλάδα αναμένεται να δει το τέλος της διαδικασίας στενής μακροοικονομικής παρακολούθησης που της επιβλήθηκε τον Αύγουστο του 2018.