ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Akinita, Real Estate
Φωτο: Shutterstock

Προκήρυξη διαγωνισμού για μακροχρόνια εκμίσθωση ακινήτου του e-ΕΦΚΑ

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός εκμίσθωσης με επενδυτικό πρόγραμμα από το μισθωτή ελαχίστου ύψους 1,2 εκατ. ευρώ αφορά την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του μισθίου, με σκοπό τη λειτουργία του ως ξενοδοχείου.

Την προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού με κατάθεση κλειστών προσφορών για την εκμίσθωση του ακινήτου, ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ, επί της οδού Ζαλοκώστα 7-9 στην Αθήνα, ανακοίνωσε η διοίκηση του φορέα, στο πλαίσιο της καλύτερης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, πρόκειται για το διατηρητέο κτίριο που κατασκευάστηκε το έτος 1939, συνολικής επιφάνειας 1.854 τ.μ. Το ακίνητο έχει ανεγερθεί σε ορθογώνια διάταξη και περιλαμβάνει 2 υπόγεια, ισόγειο, 5 ορόφους υπέρ του ισογείου. Χαρακτηρίστηκε ως μνημείο με την υπουργική απόφαση ΥΠΠΟ/Δ.Ν.Σ.Κ/85579/2352/28.11.2008, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 617/α.α.π/31.12.2008, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 1γ του Ν. 3028/2002.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η αναβίωση των κενών -επί σειρά ετών- εμβληματικών ακινήτων εντάσσεται στους στόχους ενός συνολικότερου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ, το οποίο αποδίδει άμεσα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Ο ανωτέρω πλειοδοτικός διαγωνισμός εκμίσθωσης με επενδυτικό πρόγραμμα από το μισθωτή ελαχίστου ύψους 1,2 εκατ. ευρώ αφορά την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του μισθίου, με σκοπό τη λειτουργία του ως ξενοδοχείου με προδιαγραφές 4 αστέρων ή μη κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα αντίστοιχης κατάταξης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με κλειστές προσφορές.

Η διάρκεια της σύμβασης εκμίσθωσης με επενδυτικό πρόγραμμα θα αρχίζει από την ημερομηνία παράδοσης του μισθίου από τον e-ΕΦΚΑ στο μισθωτή και θα λήγει την αντίστοιχη ημερομηνία, μετά την πάροδο 30 ετών, με δικαίωμα παράτασης κατά 10 έτη, μετά από σχετική αμοιβαία συμφωνία των δύο πλευρών, εφόσον έχει προηγηθεί έγγραφη συμφωνία τουλάχιστον δύο έτη, πριν από τη λήξη της.

Σημειώνεται ότι στους βασικούς όρους του διαγωνισμού περιλαμβάνονται:

  • Μηνιαίο μίσθωμα έναρξης του διαγωνισμού: 17.000 ευρώ.
  • Ελάχιστο ποσό επένδυσης: 1.200.000 ευρώ.
  • Ελάχιστος ετήσιος κύκλος εργασιών: 600.000 ευρώ.
  • Ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών: 1,2% επί του συνόλου του κύκλου εργασιών, μόνο εφόσον ο ετήσιος κύκλος εργασιών είναι ίσος ή μεγαλύτερος του ελάχιστου ετήσιου κύκλου εργασιών.
  • Εγγυητική επιστολή συμμετοχής: 34.000 ευρώ.
  • Εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης της σύμβασης: δύο ετήσια μισθώματα.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την 20ή/10/2021, ημέρα Τετάρτη και 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδας, στα γραφεία του e-ΕΦΚΑ επί της οδού Ιπποκράτους 19, 106 71 Αθήνα (ισόγειο). Οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό και οι φάκελοι δεσμευτικής προσφοράς θα κατατίθενται στο Αυτοτελές Τμήμα Γενικού Πρωτοκόλλου του e-ΕΦΚΑ (επί της οδού Ακαδημίας 22, 10671 Αθήνα, ισόγειο) μέχρι την 20ή/10/2021, ημέρα Τετάρτη έως τις 10:00 π.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα γραφεία της Διεύθυνσης Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του e-ΕΦΚΑ, οδός Ιπποκράτους 19, Αθήνα, στα τηλέφωνα: (210) 3662367, 360, από 8:00 μέχρι 14:00 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): [email protected], ενώ το πλήρες κείμενο της διακήρυξης μπορούν να το αναζητήσουν στον κάτωθι σύνδεσμο: Προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για εκμίσθωση: https://www.efka.gov.gr/el/diagonismoi/prokeryxe-pleiodotikoy-diagonismoy-gia-ekmisthose.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Athina, Athens, Akinita, Real Estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαγωνισμός για την εκμίσθωση αυτοτελούς ακινήτου ιδιοκτησίας e-ΕΦΚΑ

Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα και για ολόκληρο το ακίνητο ορίζεται στο ποσό των 45.000 ευρώ και η εκμίσθωσή του θα γίνει για διάστημα 15 ετών, με δυνατότητα παράτασης για μέχρι πέντε επιπλέον έτη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημιουργία Πύργου Ελέγχου στον ΕΦΚΑ για ταχύτερη έκδοση συντάξεων

Πρόκειται για το νέο ψηφιακό σύστημα του οργανισμού μέσω του οποίου θα γίνεται τόσο η παρακολούθηση των εκκρεμών συντάξεων όσο και ο αριθμός εκείνων που εκδίδονται σε καθημερινή βάση.
Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων ΤΣΑΥ, ΤΑΝ και ΤΣΜΕΔΕ

Ο υπουργός Εργασίας επισκέφθηκε το κτίριο της διοίκησης του ΕΦΚΑ και ενημερώθηκε για τη σημαντική αποκλιμάκωση, σε ποσοστό άνω του 85%, που παρατηρείται στις εκκρεμείς συντάξεις υγειονομικών, νομικών και μηχανικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αποζημιώσεις σε δικηγόρους-λογιστές για ταχύτερη απονομή συντάξεων

Υπενθυμίζεται πως έχουν υποβληθεί πάνω από 3.600 αιτήσεις δικηγόρων και λογιστών, ενώ για τους 1.200 από αυτούς ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες η εκπαίδευση και η πιστοποίησή τους, προκειμένου να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής συντάξεων εντός του Οκτωβρίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές των πυρόπληκτων στην Εύβοια

Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας εφαρμόζεται σε επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα σε δήμους της Εύβοιας που επλήγησαν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Τσακλόγλου: Μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων της πανδημίας

Ο υφυπουργός Εργασίας Π. Τσακλόγλου τόνισε πως με την τροπολογία του υπουργείου θα επιλυθεί και το πρόβλημα της ασφαλιστικής τακτοποίησης των εργαζομένων των ναυπηγειών Σκαραμάγκα που είναι σε εκκρεμότητα από το 2013.