ΓΔ: 1063.29 -0.11% Τζίρος: 21.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:46:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Αδύναμη η κυβέρνηση να προστατέψει τους καταναλωτές

Στο θέμα των αυξήσεων που παρατηρούνται στις τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε βασικά είδη κατανάλωσης, στα καύσιμα και σε πολλά αγαθά αναφέρθηκε ο Μιχ. Κατρίνης.

Στο θέμα των ανατιμήσεων αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά: «Καθώς εξακολουθεί να παρατηρείται ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, γεννάται εύλογα η απορία γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα  να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους καταναλωτές. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, σε ρόλο ‘’παρατηρητή’’, με δηλώσεις που έκανε παραδέχεται ότι επίκειται έκρηξη στις τιμές σε πολλά προϊόντα το επόμενο διάστημα».

Παράλληλα σημειώνει ο Μ. Κατρίνης ότι «τα σήματα κινδύνου είναι ορατά στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, καθώς επηρεάζονται άμεσα οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε βασικά είδη κατανάλωσης, στα καύσιμα και σε πολλά αγαθά, με τη ραγδαία αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να έχει ήδη προαναγγελθεί από την ίδια την κυβέρνηση! Οι συνεχείς αυτές αυξήσεις σε συνδυασμό με τη μεγάλη απώλεια εισοδήματος για πολλές κατηγορίες συμπολιτών μας, περιορίζουν την αγοραστική δυνατότητα του μέσου νοικοκυριού και ναρκοθετούν την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των πολιτών».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Καθώς το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα εξαιτίας όχι μόνο της ραγδαίας ανόδου του πληθωρισμού αλλά και των αυξήσεων των πρώτων υλών διεθνώς και του κόστους μεταφοράς, ζητήσαμε κατ’ επανάληψη από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και να προχωρήσει σε στοχευμένους ελέγχους στην αγορά. 

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Δεν έγινε απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα.

 Η κυβέρνηση αδρανεί, αδιαφορεί και κρύβεται, καλύπτοντας το κύμα ανατιμήσεων που ροκανίζει το οικογενειακό εισόδημα. 

Ήρθε η ώρα να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να αποτραπούν εναρμονισμένες πρακτικές και να προστατευθούν οι καταναλωτές».


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τις χαμηλότερες τιμές ρεύματος στην Ευρώπη είχε η Ελλάδα τον Ιανουάριο

Όπως επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον πανευρωπαϊκό δείκτη HEPI, τον Ιανουάριο η μέση τιμή της κιλοβατώρας στη χώρα ήταν στα 24,16 λεπτά, αρκετά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κυμαινόμενα τιμολόγια.
revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδοτήσεις ρεύματος: Πάνω από 1.100 ευρώ το όφελος για ένα μέσο νοικοκυριό

Το ποσό αυτό προκύπτει για νοικοκυριό που καταναλώνει 500 κιλοβατώρες το μήνα, με βάση το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ για την περίοδο από τον Αύγουστο του 2022 έως και τον Φεβρουάριο του 2023.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Με εξαγωγικό προσανατολισμό η νέα μονάδα ρεύματος

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου υπεγράφη συμφωνία με την οποία η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξαγόρασαν από τον όμιλο Κοπελούζου το 51% και 29% αντίστοιχα της εταιρείας «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης» που αναπτύσσει τη μονάδα.
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Μεταξύ των φθηνότερων χωρών στο ηλεκτρικό ρεύμα η Ελλάδα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ. Ενέργειας τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 25 λεπτά, πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος ήταν στα 38,65 λεπτά.