ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
georgiadis-delphi
Φώτο: Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης. ΑΠΕ

Γεωργιάδης: Θα υπάρξουν μέτρα στήριξης για το κύμα την ανατιμήσεων

Όπως επανέλαβε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων η σειρά των μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Έτοιμη να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης είναι η κυβέρνηση αναφορικά με το κύμα των ανατιμήσεων που αναμένονται το επόμενο διάστημα τόσο στις τιμές ρεύματος όσο και σε βασικά προϊόντα, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό. 

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1 ο κ. Γεωργιάδη, συνέστησε ψυχραιμία σε όλους και, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «θα έρθουν αυξήσεις από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα και  μέχρι τις πρώτες ύλες. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα οι προηγμένες χώρες, και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες. Το παρακολουθούμε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, ενώ εκτίμησε ότι σε αυτές θα περιλαμβάνονται κάποια μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες και σε κάποια πεδία στα οποία το κράτος μπορεί να δράσει.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας υποστήριξε ότι ακολουθεί πολύ καλή πορεία. «Η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα, με προσοχή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» είπε, επανέλαβε την έκκληση για ψυχραιμία και προέτρεψε να μην παρουσιάζεται μια μίζερη εικόνα της οικονομίας. Προανήγγειλε την ανακοίνωση αύριο των αποτέλεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για το β τρίμηνο, τα οποία εκτίμησε πως θα είναι «εξαιρετικά καλά». «Ο τουρισμός έκανε εκπληκτική εμφάνιση, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, οι εξαγωγές στο τρίμηνο έκαναν ρεκόρ τον Αύγουστο. Η οικονομία πάει πάει πάρα πολύ καλά και θα πάει πολύ καλύτερα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύονται με 152 εργαζόμενους τα ερευνητικά κέντρα της χώρας

Αφορούν επιστημονικό - τεχνικό αλλά και διοικητικό προσωπικό, ενώ οι ερευνητικοί φορείς απέστειλαν τα χαρακτηριστικά που αφορούν στη λεκτική ονομασία, το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και τα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα.
georgiadis-delphi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα υπάρξουν μέτρα «απορρόφησης» των αυξήσεων στους λογαριασμούς ενέργειας

Ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός εξαιτίας της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου γενικευμένου lockdown.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήγμα για τα δημόσια έσοδα η μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης

Ο υπ. Ανάπτυξης σημείωσε ότι «όσο η ανάπτυξη προχωράει, με αυτούς τους ρυθμούς, τότε η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει κι άλλα μέτρα μείωσης της φορολογίας και ανακούφισης των πολιτών».