ΓΔ: 859.38 -0.88% Τζίρος: 83.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Yπουργείο Ανάπτυξης

Το κυβερνητικό έργο του Οκτωβρίου παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης

Ποιες επενδυτικές και χρηματοδοτικές δράσεις διαχειρίστηκε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τον Οκτώβριο. Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τα έργα που υλοποιήθηκαν.

Το κυβερνητικό έργο του Οκτωβρίου παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο και τη σχετική ανάρτηση στο twitter του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη τα έργα αφορούσαν στα εξής:

ΕΡΓΑ Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μία ιστορική μέρα για την Ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία. Μία προσπάθεια ετών ευοδώθηκε με την είσοδο στο Ναυπηγείο Ελευσίνος του Ιταλικού Κολοσσού Fincantieri με την ONEX Shipyards. Το Σωματείο πανηγύρισε την συμφωνία.

Pfizer: Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον 'Αλμπερτ Μπουρλά, έγιναν τα εγκαίνια της επένδυσης της Pfizer στην Θεσσαλονίκη.

Lamda Helix: Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη εγκαινιάστηκε το εργοτάξιο για την δημιουργία του μεγαλύτερου Data Center στην Ελλάδα από την εταιρία Lamda Helix που προσφάτως εξαγοράστηκε από την Digital Realty.

Cisco: Με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, την Μαρία Αντωνίου από το γραφείο του πρωθυπουργού και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco.

Πύργος Πειραιά: Αισθάνομαι εξαιρετικά υπερήφανος που επί της θητείας μου και με δική μου φροντίδα και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του δήμου Πειραιώς και ξεκίνησαν οι εργασίες και θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή ενός κτηρίου που από μικρός το θυμάσαι σαν «φάντασμα», του Πύργου του Πειραιώς.

Χωματερή Φυλής: Υπογράψαμε τη Σύμβαση για τις Εργασίες Αποκατάστασης και Ανάπλασης της Χωματερής Φυλής σε έκταση 1.500 στρεμμάτων και τη δημιουργία Σύγχρονου Περιβαλλοντικού Πάρκου και Πάρκου Ηλιακής Ενέργειας Συνολικής ισχύος 10 MW με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 26 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το ΠΔΕ.

ΕΣΠΑ: Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠA.

«My Data»: Στο ΕΣΠΑ πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης λογιστών - φοροτεχνικών.

Κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ για μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές με εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το ΤΜΕΔΕ για το 80% του δανείου.

Προς υλοποίηση τα πρώτα 49 έργα έρευνας και καινοτομίας που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Επιπλέον 3.412 μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντάσσονται στην Δράση «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ »- 192 εκατ. ευρώ οι διατιθέμενοι πόροι.

Επιπλέον 1.544 επιχειρήσεις του τουρισμού και 151 γυμναστήρια - παιδότοποι εντάσσονται στις σχετικές δράσεις του ΕΠΑνΕΚ - Στα 57,2 εκατ. οι διατιθέμενοι πόροι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύονται με 152 εργαζόμενους τα ερευνητικά κέντρα της χώρας

Αφορούν επιστημονικό - τεχνικό αλλά και διοικητικό προσωπικό, ενώ οι ερευνητικοί φορείς απέστειλαν τα χαρακτηριστικά που αφορούν στη λεκτική ονομασία, το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και τα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Πλαφόν 3% στις αυξήσεις ενοικίων των επαγγελματικών μισθώσεων

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα εισαχθεί διάταξη που θα θέτει πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων από 1-1-2022 και μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις.
adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Στην Expo Dubai αναδείξαμε τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας

Οι παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και η στροφή της επιχειρηματικότητας στην καινοτομία τέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης με θέμα «Στρατηγικές Επενδύσεις και Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».