ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
trofima-food
Φώτο: Shutterstock

Τελετή βράβευσης διαγωνισμού καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA

Ο διαγωνισμός στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής (τροφίμων ή ποτών), τα οποία θα παρουσιάζουν απαραιτήτως στοιχεία οικολογικής καινοτομίας.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA 2021 η οποία θα μεταδοθεί στις 16:00, μέσω live streaming. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται, εδώ και 11 χρόνια, από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη βιομηχανία τροφίμων. Ο διαγωνισμός στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής (τροφίμων ή ποτών), τα οποία θα παρουσιάζουν απαραιτήτως στοιχεία οικολογικής καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός ECOTROPHELIA διεξάγεται σε δύο επίπεδα. Πρώτα σε εθνικό, όπου ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει τον διαγωνισμό στη χώρα του για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας και στη συνέχεια οι νικητές όλων των χωρών συμμετέχουν στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 540 φοιτητές, από 15 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό, δημιουργώντας και προσφέροντας στη βιομηχανία τροφίμων περισσότερα από 100 καινοτόμα προϊόντα διατροφής με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 3 χρηματικά βραβεία:

  • Το ECOTROPHELIA χρυσό βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500 ευρώ και τη συμμετοχή της ομάδας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 24/10/2021.
  • Το ECOTROPHELIA αργυρό βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ.
  • Το ECOTROPHELIA χάλκινο βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ.

Επίσης περιλαμβάνει 2 τιμητικά βραβεία: (Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης και Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας).

Την ημέρα του διαγωνισμού στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της εκδήλωσης θα λειτουργούν από το πρωί ψηφιακά περίπτερα (digital booths) με τα προϊόντα που συμμετέχουν και έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διαγωνιζόμενων τροφίμων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή στην κανονικότητα για τα σούπερ μάρκετ στο β' εξάμηνο του 2022

Ο πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ εκτιμά πως το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021 για τα σούπερ μάρκετ και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στα τρόφιμα θα διαμορφωθούν φέτος κοντά στα 300 εκατ. ευρώ.
kedikoglou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεδίκογλου: Να καθιερωθεί ειδικό σήμα για την ελληνικότητα του μελιού

«Πρέπει να καθιερωθεί ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί την ελληνικότητα του μελιού, να ανέβει η αξία του και να καταπολεμηθούν οι ελληνοποιήσεις», δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.