ΓΔ: 1027.25 0.43% Τζίρος: 103.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stayros Kalafatis-ND-Thessaloniki
Φωτο: ΑΠΕ

Αυτοψία Καλαφάτη και εκπροσώπων ΕΕΣΥΠ, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ στη μαρίνα Κρήνης

Ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «αναζητούμε την καλύτερη λύση σε συνεργασία με τον δήμαρχο και την τοπική κοινωνία, ώστε να αποτελέσει αυτή η επένδυση ένα νέο τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή».

Αυτοψία, στη μαρίνα της Νέας Κρήνης, πραγματοποίησε, σήμερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

«Η βούληση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για να υπάρξει μια επένδυση φιλοπεριβαλλοντική με επενδυτικό ενδιαφέρον που θα αναδείξει την Καλαμαριά πέρα από τα δημοτικά της όρια, είναι δεδομένη. Απόδειξη αυτού είναι ότι ήμασταν εδώ σήμερα όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων, Δήμος Καλαμαριάς, ΕΕΣΥΠ, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ, οι οποίοι είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι για το πρότζεκτ.

Αναζητούμε την καλύτερη λύση σε συνεργασία με τον δήμαρχο και την τοπική κοινωνία, ώστε να αποτελέσει αυτή η επένδυση ένα νέο τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε να τα συνδυάσουμε όλα: Να υπάρξουν οι όροι εκείνοι που θα ικανοποιήσουν την τοπική κοινωνία, αλλά, παράλληλα να διατηρήσουμε ζωντανό το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Προχωρούμε, με αισιοδοξία», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thessaloniki_real estate_akinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ελκυστικό HUB νέων επενδύσεων μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων στην Μακεδονία προχωρά στην πιστοποίηση σημαντικού αριθμού επενδυτικών σχεδίων ο προϋπολογισμός των οποίων αναμένεται να φτάσει τα 47 εκατ. ευρώ ενώ το ύψος των προβλεπόμενων ενισχύσεων να ξεπεράσει τα 13 εκατ. ευρώ.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρουσίαση τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι τα 8.514 έργα, ύψους 2 δισ. που υλοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια, πέρα από τις δράσεις που αφορούν τον τουρισμό, θα έχουν θετικό αντίκτυπο.
Stayros Kalafatis-ND-Thessaloniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Καλαφάτης: Η οικονομία έβαλε μπρος και δεν θα ξανακλείσει

Επεσήμανε ότι «οι  επενδυτικές πρωτοβουλίες από διεθνείς οικονομικούς κολοσσούς, όπως η Cisco, η Pfizer, η Microsoft, η Amazon, δείχνουν ξεκάθαρα πως η Θεσσαλονίκη και η Β. Ελλάδα, όχι μόνο διατηρούν αλλά και αποκτούν πρόσθετα ελκυστικά επενδυτικά χαρακτηριστικά».
Wildfire in Ancient Olympia, Peloponnese, Greece on August 5, 2021. / Πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία, 5 Αυγούστου 2021.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αντιπλημμυρική θωράκιση Ιστιαίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση στηρίζει εμπράκτως τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές».