ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σταύρος Καλαφάτης ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Αυτοψία Καλαφάτη και εκπροσώπων ΕΕΣΥΠ, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ στη μαρίνα Κρήνης

Ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «αναζητούμε την καλύτερη λύση σε συνεργασία με τον δήμαρχο και την τοπική κοινωνία, ώστε να αποτελέσει αυτή η επένδυση ένα νέο τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή».

Αυτοψία, στη μαρίνα της Νέας Κρήνης, πραγματοποίησε, σήμερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

«Η βούληση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για να υπάρξει μια επένδυση φιλοπεριβαλλοντική με επενδυτικό ενδιαφέρον που θα αναδείξει την Καλαμαριά πέρα από τα δημοτικά της όρια, είναι δεδομένη. Απόδειξη αυτού είναι ότι ήμασταν εδώ σήμερα όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων, Δήμος Καλαμαριάς, ΕΕΣΥΠ, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ, οι οποίοι είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι για το πρότζεκτ.

Αναζητούμε την καλύτερη λύση σε συνεργασία με τον δήμαρχο και την τοπική κοινωνία, ώστε να αποτελέσει αυτή η επένδυση ένα νέο τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε να τα συνδυάσουμε όλα: Να υπάρξουν οι όροι εκείνοι που θα ικανοποιήσουν την τοπική κοινωνία, αλλά, παράλληλα να διατηρήσουμε ζωντανό το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Προχωρούμε, με αισιοδοξία», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολή ΥΜΑΘ με 57 επιχειρήσεις αναχωρεί για Βελιγράδι την Κυριακή

Η δεύτερη μεγάλη αποστολή επιχειρήσεων και φορέων της Βόρειας Ελλάδας, υπό τον Κ. Γκιουλέκα, αναχωρεί από Θεσσαλονίκη για Βελιγράδι, με στόχο την ενίσχυση συνεργασιών στα Βαλκάνια. Συμμετέχουν 57 επιχειρήσεις και οργανισμοί.
Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Διαχρονικό το μήνυμα της Επανάστασης του 1821

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι οι αξίες της Επανάστασης του 1821 παραμένουν οδηγός μας, καλώντας σε διατήρηση ενότητας, ιστορικής μνήμης και ελευθερίας για μια ισχυρή, σύγχρονη Μακεδονία, Θράκη και Ελλάδα.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αβέβαια κονδύλια για το Πάρκο Καλοχωρίου

Αναγκαία θεωρείται η άμεση επίτευξη συναίνεσης σε τουλάχιστον 55% των ιδιοκτητών γης στο Καλοχώρι για το Επιχειρηματικό Πάρκο, ώστε να μην χαθούν τα περιφερειακά κονδύλια, όπως τονίστηκε σε εκδήλωση του 34ου Money Show στη Θεσσαλονίκη.
Επαγγελματική συνάντηση έργου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η ασφάλεια θεμέλιο ανάπτυξης κι επενδύσεων

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε τη σημασία της ασφάλειας για τη συνοχή και ανάπτυξη, στο Blue Heritage Summit. Τόνισε τις δράσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος και τα θετικά αποτελέσματα εξειδικευμένων αστυνομικών υπηρεσιών.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης η γαλάζια οικονομία

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε τη σημασία της γαλάζιας οικονομίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνοχή, μιλώντας στο Blue Heritage Summit. Υπογράμμισε τον ρόλο της Κεντρικής Μακεδονίας, τη σύνδεση τοπικών παραγωγικών τομέων και τη βιωσιμότητα.
Σύνεδροι σε πάνελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Η γαλάζια οικονομία, κλειδί για βιωσιμότητα κι ευημερία

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι η Γαλάζια Οικονομία αποτελεί πολυδιάστατο οικοσύστημα με βαθιές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες στην Ελλάδα, συνδέοντας το μέλλον της με την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.