ΓΔ: 1027.25 0.43% Τζίρος: 103.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Protopsaltis-oaed
Φωτο: ΑΠΕ

Οι προκλήσεις του νέου ΟΑΕΔ στην ενίσχυση της απασχόλησης στη Θεσσαλία

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ αντιλαμβανόμενος τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εξειδικευμένο-τεχνικό προσωπικό ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη όσον αφορά την αντιστοίχιση ειδικοτήτων.

Σημαντική κρίθηκε η χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 με τη συμμετοχή του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη με επίκεντρο τις πολιτικές ενέργειες απασχόλησης και τον ρόλο του νέου ΟΑΕΔ στις ανάγκες των επιχειρήσεων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΘΕΒ.

OAED-ΣΘΕΒ

 

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Χρήστος Γιακουβής αφού καλωσόρισε τον  Διοικητή του ΟΑΕΔ ανέφερε πως ο Οργανισμός είναι από τους βασικούς συνομιλητές των κοινωνικών φορέων για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη στήριξη της απασχόλησης. Η μεγαλύτερη πρόκληση και στρατηγική προτεραιότητα για τον ΟΑΕΔ θα πρέπει να είναι η αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, καθώς και η ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας μέσα από την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση.

Μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης ο Διοικητής του ΟΑΕΔ παρουσίασε τις αλλαγές ως προς τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού με νέες αντιλήψεις αναφορικά με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας καθώς και με νέες εκπαιδευτικές μεθόδους με σκοπό την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων ανέργων και εργαζόμενων. «Η έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και κατάρτισης αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή και θα συνεχιστεί με ακόμη εντονότερους ρυθμούς, με σύγχρονα προγράμματα επιδότησης της εργασίας και αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού», ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Ο  Διοικητής του ΟΑΕΔ αντιλαμβανόμενος τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εξειδικευμένο-τεχνικό προσωπικό ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη όσον αφορά την αντιστοίχιση ειδικοτήτων και συμπλήρωσε πως «η αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα, που οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην έλλειψη διασύνδεσης του συστήματος εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της οικονομίας. Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, στο πλαίσιο των ραγδαίων εξελίξεων που φέρνει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και των διαρκώς μεταβαλλόμενων συνθηκών της ψηφιακής εποχής».

Με βλέμμα τις εξελίξεις της σύγχρονης αγοράς ΣΘΕΒ και ΟΑΕΔ θεωρούν σημαντική τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της ενίσχυσης νέων θέσεων εργασίας με έμφαση στις ανάγκες των θεσσαλικών επιχειρήσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» με υποστήριξη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε: «Ο ΟΑΕΔ αλλάζει, μετασχηματίζεται, επιχειρεί να γίνεται κάθε μέρα πιο χρήσιμος στους ανέργους και τους εργαζόμενους και ξεκίνησε να οργανώνει ημέρες καριέρας, όπως γίνεται από αντίστοιχους οργανισμούς σε όλες τις προηγμένες χώρες».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 2ης επιχειρηματικής ευκαιρίας με έμφαση στις γυναίκες

Η ψηφιακή οικονομία πρωταγωνιστεί στο ενισχυμένο πρόγραμμα του Οργανισμού ύψους 48 εκατ. ευρώ το οποίο απευθύνεται σε όσους διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους πριν το 2022.
ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τροπολογία για μείωση 50% των ενσήμων για το τακτικό επίδομα ανεργίας

Κατ΄εξαίρεση για το 2021, προβλέπεται ότι για τη χορήγηση του τακτικού επιδόματος ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός ημερών ασφάλισης για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από κατ’ ελάχιστον 100 σε 50 ημέρες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις Β΄ κύκλου επιδότησης 4.800 θέσεων εργασίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών και αφορά επιχειρήσεις σε Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για 1.000 νέες θέσεις εργασίας

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα. Αφορά ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Αττική και Νότιο Αιγαίο.