ΓΔ: 1027.25 0.43% Τζίρος: 103.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» με υποστήριξη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε: «Ο ΟΑΕΔ αλλάζει, μετασχηματίζεται, επιχειρεί να γίνεται κάθε μέρα πιο χρήσιμος στους ανέργους και τους εργαζόμενους και ξεκίνησε να οργανώνει ημέρες καριέρας, όπως γίνεται από αντίστοιχους οργανισμούς σε όλες τις προηγμένες χώρες».

Ολοκληρώθηκε η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων με την επωνυμία «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ», που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η εκδήλωση διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, με τη συμμετοχή συνολικά 28 εταιρειών που αναζητούσαν υποψηφίους για 600 θέσεις εργασίας στους κλάδους βιομηχανίας τροφίμων, τεχνολογίας, παροχής ιατρικών & νοσηλευτικών υπηρεσιών, παραγωγής και εμπορίας καλλυντικών και ενδυμάτων, τηλεπικοινωνιών, τεχνικών/κατασκευών, κ.α.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Ο ΟΑΕΔ αλλάζει, μετασχηματίζεται, επιχειρεί να γίνεται κάθε μέρα πιο χρήσιμος στους ανέργους και τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτής της νέας αντίληψης, ξεκίνησε να οργανώνει ημέρες καριέρας, όπως γίνεται από αντίστοιχους οργανισμούς σε όλες τις προηγμένες χώρες. Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει στην πράξη πιο κοντά τις επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους. Σήμερα είναι η αρχή αντίστοιχων πρωτοβουλιών, οι οποίες θα φέρουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πιο κοντά στον ΟΑΕΔ, αλλά και θα οδηγήσουν τον ΟΑΕΔ να υπηρετεί καλύτερα το σκοπό του. Θέλουμε έναν ΟΑΕΔ σύγχρονο όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω από τα γραφεία του, δίπλα στην κοινωνία και σε όλους όσοι τον έχουν ανάγκη».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανέφερε: «Προτεραιότητα του ΟΑΕΔ είναι η αποτελεσματική σύζευξη όσων αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό, διότι ο ρόλος μας είναι να στηρίξουμε όλους τους ανέργους, ώστε να επανενταχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην αγορά εργασίας. Δράσεις, όπως η σημερινή Ημέρα Καριέρας, αποτελούν άλλο ένα εργαλείο σε αυτήν την προσπάθεια και η ανταπόκριση στην εκδήλωση επιβεβαιώνει την ανάγκη για ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες, όπως αυτή.

Μέσω της ενισχυμένης και αναβαθμισμένης Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων & Μεγάλων Επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ (ΜΕΜΜΕ), θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα δίκτυο σταθερών σχέσεων με τον κόσμο του επιχειρείν για την προώθηση της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Protopsaltis-oaed
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προκλήσεις του νέου ΟΑΕΔ στην ενίσχυση της απασχόλησης στη Θεσσαλία

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ αντιλαμβανόμενος τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εξειδικευμένο-τεχνικό προσωπικό ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη όσον αφορά την αντιστοίχιση ειδικοτήτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώδεκα Ελληνίδες βραβεύτηκαν στα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Ειδικό βραβείο έλαβε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε σε Ολυμπιακούς-Παγκόσμιο-Ευρωπαϊκό δύο χρυσά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και μάλιστα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζευγάρι επέστρεψε από τη Σουηδία και δημιούργησε second-hand επιχείρηση

Η Ράνια Σαμαρά και ο Γιώργος Παραλικίδης κατάφεραν γρήγορα να πετύχουν τους στόχους καθώς η Ράνια έγινε περιζήτητη επαγγελματίας στον χώρο της διαφήμισης και ο Γιώργος ένας εξαιρετικός προγραμματιστής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 2ης επιχειρηματικής ευκαιρίας με έμφαση στις γυναίκες

Η ψηφιακή οικονομία πρωταγωνιστεί στο ενισχυμένο πρόγραμμα του Οργανισμού ύψους 48 εκατ. ευρώ το οποίο απευθύνεται σε όσους διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους πριν το 2022.
ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τροπολογία για μείωση 50% των ενσήμων για το τακτικό επίδομα ανεργίας

Κατ΄εξαίρεση για το 2021, προβλέπεται ότι για τη χορήγηση του τακτικού επιδόματος ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός ημερών ασφάλισης για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από κατ’ ελάχιστον 100 σε 50 ημέρες.