ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στη δημιουργία Technology Innovation Hub στην Πάτρα προχωρά η PwC

Υπεγράφη πρόσφατα, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και της PwC Ελλάδας, ενώ είναι προς υλοποίηση πλάνο ανάπτυξης ισχυρών συμμαχιών με τους τοπικούς φορείς.

Η PwC Ελλάδας, επεκτείνει τη δραστηριότητα της στην Πάτρα με τη δημιουργία ενός Technology Innovation Hub. Στόχος της λειτουργίας του Technology Innovation Hub είναι η αξιοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και τον σχεδιασμό δράσεων που προωθούν και ενισχύουν την ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το υψηλό ακαδημαϊκό και τεχνολογικό υπόβαθρο της Πάτρας, όπως έχει διαμορφωθεί από τη λειτουργία εκ των σημαντικότερων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων της χώρας, παράλληλα με τη δραστηριοποίηση πλήθους νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, αναμένεται να λειτουργήσει ως αρωγός για την επίτευξη των στόχων του Technology Innovation Hub. Προς αυτή την κατεύθυνση υπεγράφη πρόσφατα, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και της PwC Ελλάδας, ενώ είναι προς υλοποίηση πλάνο ανάπτυξης ισχυρών συμμαχιών με τους τοπικούς φορείς.

Η ανάπτυξη καινοτομίας μέσω του Technology Innovation Hub, δημιουργεί ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, καθώς αφενός δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας ενισχύοντας τον κύκλο της οικονομίας και αφετέρου συνεισφέρει στην ενίσχυση του τεχνολογικού προφίλ της περιοχής, αναδεικνύοντας την σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Σημειώνεται ότι τα νέα γραφεία της PwC στην Πάτρα είναι υπό διαμόρφωση, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσής τους.

Ο Γιώργος Κολλιδάς, partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Η επέκταση μας στην Πάτρα, στοχεύει στην αξιοποίηση τόσο του ισχυρού ακαδημαϊκού επιπέδου της περιοχής όσο και των δυνατοτήτων της επιχειρηματικής κοινότητας της Δυτικής Ελλάδας. Μέσα από τη σύμπλευση και τη δημιουργία ισχυρών συμμαχιών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ιδεών, τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και την ανάπτυξη καινοτομίας, στοχεύουμε στη διαμόρφωση μιας κοινότητας που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού μετασχηματισμού, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, μέσω του παγκόσμιου δικτύου της PwC. Είμαστε χαρούμενοι που σύντομα θα μπορέσουμε να υποδεχτούμε τους πρώτους συναδέλφους μας στα νέα μας γραφεία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PwC, Price Water House
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PwC: Κεφάλαια 12 δισ. συγκέντρωσαν το 2022 οι ελληνικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της PwC, ολοκληρώθηκαν 94 εξαγορές και συγχωνεύσεις συνολικής αξίας 10,4 δισ. ευρώ με πρωταγωνιστές τους κλάδους των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και των Τροφίμων και Ποτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βελτιωμένες οι επιδόσεις της ελληνικής ναυτιλίας το 2022

Καθώς αυξάνονται οι πιέσεις στη ναυτιλία για την υιοθέτηση κριτηρίων βιωσιμότητας, ιδιαίτερα από την πλευρά των επενδυτών, η PwC διαπίστωσε την ανάγκη λήψης μέτρων από τις ναυτιλιακές εταιρείες σχετικά με την ESG Reporting στρατηγική τους.
esg
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η καινοτομία και η ESG στρατηγική στις προτεραιότητες επενδυτών και fund

Οι επενδυτές χαρακτηρίζουν τη στροφή των επιχειρήσεων προς την προστασία του περιβάλλοντος ως εμπορικά επικερδή κίνηση, και εκτιμούν ότι την προσεχή πενταετία τα επενδυτικά κριτήρια που σχετίζονται με το ESG, θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.
dimas-xristos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Δήμας: Το hub της PwC μετατρέπει την Πάτρα σε κόμβο καινοτομίας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως το hub που δημιούργησε η PwC Greece θα δώσει την δυνατότητα σε ταλαντούχους νέους να εξελίξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 12 δισ. κεφαλαίων προσέλκυσαν το 2021 οι ελληνικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με έκθεση της PwC το 2021 πραγματοποιήθηκαν 76 εξαγορές και συγχωνεύσεις με την συνολική τους αξία να ανέρχεται σε 4,3 δισ. ευρώ. Σε πάνω από 6,3 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις που θα ολοκληρωθούν το 2022.