ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Μνημόνια συνεργασίας με Β. Μακεδονία και Αλβανία

Στόχος η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της στην διαμόρφωση πολιτικών ανταγωνισμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διεθνώς.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της και της επιρροής της στην διαμόρφωση πολιτικών ανταγωνισμού, τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διεθνώς, καθώς και της επέκτασης της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο με αρχές ανταγωνισμού άλλων χωρών, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τις αρχές ανταγωνισμού της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής, η υπογραφή του μνημονίου με τη Β. Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της στην Αθήνα και εκτός από τους προέδρους των δύο αρχών ανταγωνισμού, Ιωάννη Λιανό και Vladimir Naumovski, παρέστη και η πρέσβης της Βόρειας Μακεδονίας, Lidija Boshkovska και ο σύμβουλος της πρεσβείας Samir Ganija.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της ανάληψης και υλοποίησης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο με άλλες αρχές ανταγωνισμού, η επιτροπή προχώρησε και στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την αρχή ανταγωνισμού της Αλβανίας. H υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών του COVID-19, εντούτοις όμως οι αρχές ανταγωνισμού των δύο χωρών έχουν προγραμματίσει στο προσεχές μέλλον την ανταλλαγή επισκέψεων και την οργάνωση κοινών δράσεων στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Νέα τηλε-διαβούλευση για τον κλάδο ηλεκτρονικού εμπορίου

Η δεύτερη τηλε-διαβούλευση θα διενεργηθεί σε συνέχεια της δημοσίευσης της ενδιάμεσης έκθεσης επί της κλαδικής έρευνας, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο άνω των 5,7 εκατ. στον Σύνδεσμο Εγκαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού τονίζει στην απόφασή της ότι ο Σύνδεσμος οφείλει να προχωρήσει σε μία σειρά συγκεκριμένων κινήσεων προκειμένου να μη συνεχιστεί η παραβίαση των κανόνων.
adonis-georgiadis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Διευρύνουμε τα όρια της ανεξαρτησίας της Επ. Ανταγωνισμού

«Θα είμαστε αδυσώπητοι σε όποιον προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση του σχεδίου νόμου για τον «εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού στην ψηφιακή εποχή».