ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Revma, Reuma, Timologia
Φωτο: Shutterstock

Αύριο οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης για ρεύμα και θέρμανση

Αύριο οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα ενίσχυσης κατά της ενεργειακής ακρίβειας που απειλεί τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών.

Δηλώσεις από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ., για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.  

Όπως έχει ήδη ενημερώσει σχετικά το Business Daily, τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι για την ανακούφιση των νοικοκυριών προβλέπουν:

  • Αύξηση κατά 40%-50% της επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές. Σήμερα η επιδότηση είναι 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα, την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου. Βάσει του νέου σχεδίου, θα αυξηθεί έως τα 45 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Αύξηση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή κατά 20% - 30% των εισοδηματικών κριτηρίων, με στόχο να αυξηθεί το ποσό του επιδόματος ανά νοικοκυριό και να διευρυνθεί η περίμετρος των δικαιούχων. Σε περίπτωση που οι θεσμοί εγκρίνουν το κυβερνητικό σχέδιο, η βάση υπολογισμού του επιδόματος θα αυξηθεί στα 264 ευρώ από 220 ευρώ, ενώ το εισοδηματικό όριο για τους άγαμους θα ανέβει στα 15.000-16.000 ευρώ από τα 12.000 ευρώ που είναι σήμερα, για τα ζευγάρια στα 24.000 - 26.000 ευρώ και στα 26.000 - 28.000 ευρώ από 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες. Επίσης, προβλέπεται υψηλότερη προσαύξηση για τα τέκνα από τα 2.000 στα 3.000 ή και στα 4.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή Σταϊκούρα - Σκρέκα σε Ντόναχιου για την ενεργειακή κρίση

Επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου των ευρωπαίων οικιακών καταναλωτών μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος και δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου εξασφάλισης προτείνουν οι υπουργοί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Άμεσα μέτρα στήριξης των ευάλωτων πολιτών από ανατιμήσεις

«Στόχος μας είναι να συμπεριλάβουμε όλους τους πολίτες μας στην ενεργειακή μετάβαση, έχουμε αναπτύξει ειδικές πολιτικές, από τις μεγάλες πόλεις έως τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές», τόνισε ο υπουργός ΠΕΝ, Κ. Σκρέκας.
Kostas Skrekas, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Ζητά συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση κατά της ενεργειακής κρίσης

Με πρωτοβουλία της Γαλλίας, οι υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας, υπέβαλαν κοινή πρόταση για μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.
Kostas Skrekas, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Επέκταση στρατηγικής σχέσης με την Αίγυπτο και στο φυσικό αέριο

Το Μνημόνιο Κατανόησης Ελλάδας-Αιγύπτου ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή εξειδικευμένων συμφωνητικών συνεργασίας, ανάμεσα σε ελληνικές και αιγυπτιακές εταιρείες, όπως τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, την ΕΔΕΥ και τη ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων.
Kostas Skrekas, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Πάνω από 30 εκατ. ευρώ για έργα στις λιγνιτικές περιοχές

Τα έργα θα υλοποιηθούν στις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας, από το Πράσινο Ταμείο και τη Συντονιστική Επιτροπή Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, υπό την εποπτεία του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην εκκίνηση οι επιδοτήσεις για το ρεύμα με 30 - 150 ευρώ έως και τον Δεκέμβριο

Δικαιούχοι  είναι όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι παροχές των οποίων συνδέονται στην χαμηλή τάση, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων ειδικών τιμολογίων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ).