ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
AUSA
Φωτο: Enterprise Greece

Enterprise Greece: Συμμετοχή στην έκθεση αμυντικού εξοπλισμού AUSA

Το ελληνικό περίπτερο διοργανώθηκε και φέτος από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του υπ. Εθνικής 'Αμυνας, με την ενεργή υποστήριξη της Enterprise Greece και συμμετείχαν 9 ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα συμμετείχε φέτος, για όγδοη φορά στην AUSA, στην εμπορική έκθεση συστημάτων αμυντικού εξοπλισμού στη Βόρεια Αμερική, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου, στην Ουάσινγκτον.

Το περίπτερο διοργανώθηκε και φέτος από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, με την ενεργή υποστήριξη της Enterprise Greece και συμμετείχαν 9 ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ όσοι βρέθηκαν στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με ομιλητές από σώματα ασφαλείας, ηγέτες της βιομηχανίας, κ.λπ. αλλά και σεμινάρια και συναντήσεις επαγγελματικής ανάπτυξης, παρουσιάσεις εταιρειών και προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή AUSA συμμετείχαν 650 εκθέτες από 80 χώρες και 33.000 επισκέπτες, ενώ διοργανώθηκαν και 150 παράλληλες εκδηλώσεις.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση, δήλωσε ότι «Η φετινή συνάντηση AUSA 2021 επικεντρώνεται στις προτεραιότητες της αμυντικής βιομηχανίας που αφορούν στους ανθρώπους της, τον εκσυγχρονισμό της, την ετοιμότητα των σωμάτων της και την προώθηση συμμαχιών μεταξύ χωρών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα διατηρούν άριστες σχέσεις στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, οι οποίες επεκτείνονται συνεχώς βάσει της διμερούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας».

Η εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του ΔΣ Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, η οποία  συνόδευσε την ελληνική αποστολή στην έκθεση, τόνισε ότι: «Η εγχώρια αμυντική βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει θετικά στην εθνική οικονομία μέσω των εξαγωγών της ενώ το μέλλον του κλάδου εξαρτάται σημαντικά από τη συμμετοχή των εταιριών σε πολυεθνικά σχήματα. Για αυτό η Enterprise Greece ενισχύει ενεργά τη συμμετοχή των εταιριών του  κλάδου στην AUSA - τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση συστημάτων αμυντικού εξοπλισμού - προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συνεργασία με εταιρείες άλλων χωρών που θα συντελέσει στην ανάπτυξη των εξαγωγών τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Enterprise Greece: Με 9 ελληνικές συμμετοχές η αμυντική έκθεση AUSA στις ΗΠΑ

Αυτή είναι η 8η χρονιά που η Ελλάδα συμμετείχε στην AUSA, διοργανώνοντας το ελληνικό περίπτερο, και κάθε χρόνο η ελληνική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με την Enterprise Greece, γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σμυρλής: Θέτουμε ισχυρά θεμέλια για την οικονομική διπλωματία της χώρας

«Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας για το 2021, που παρουσιάστηκε πριν από κάποιους μήνες είναι απτό αποτέλεσμα των συντονισμένων και στοχευμένων ενεργειών μας», τονίζει o πρόεδρος της Enterprise Greece.
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση 21% για τις πωλήσεις αμερικανικών οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό το 2021

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εγκαταλείπει μερικές από τις πιο επιθετικές πρακτικές στις πωλήσεις όπλων, που ακολουθούσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.