ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Texniti noimosini
Shutterstock

Μεγάλο ενδιαφέρον από τις startups για το ESG Innovation Challenge

Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου, έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τις startups και το αποτέλεσμα του ESG Innovation Challenge θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις 4 Νοεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε η περίοδος υποβολής για τον διαγωνισμό ESG Innovation Challenge που διοργάνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB σε αποκλειστική συνεργασία με το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων «Elevate Greece» και το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις 4 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έναν πρωτοποριακό διαγωνισμό καινοτομίας που αποσκοπεί στη δημιουργία και εφαρμογή νέων μεθόδων αξιολόγησης των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, όχι μόνο με χρηματοοικονομικά κριτήρια βασισμένα στην οικονομική τους κατάσταση, αλλά και κριτήρια α) περιβαλλοντικά, κοινωνικά και παράγοντες εταιρικής διακυβέρνησης (ESG κριτήρια), και β) κριτήρια που σχετίζονται με τον βαθμό καινοτομίας και αξιολόγησης ενός project ή μιας επιχείρησης (Ιnnovation κριτήρια).

Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τις startups και το αποτέλεσμα του ESG Innovation Challenge, θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις 4 Νοεμβρίου, ημέρα της τελικής αξιολόγησης με τη μορφή pitching. Θα δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης συμβολαίου PoC (Proof of Concept) μέχρι το ποσό των 40.000 ευρώ και για τις δύο θεματικές ενότητες συνολικά (20.000 ευρώ για κάθε θεματική ενότητα) με την προοπτική σύναψης σύμβασης εμπορικής συνεργασίας της HDB με την/τις εταιρεία/ες που θα διακριθούν.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τους Μιχάλη Ανδρεάδη, επιτελικό διευθυντή Λειτουργίας και Ανάπτυξης Αγορών της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως τον Χάρη Δούκα, αναπληρωτή καθηγητή ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής του ΕΜΠ, 'Αγγελο Τσακανίκα, αναπληρωτή καθηγητή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ και Αντώνη Λιβιεράτο, επίκουρο καθηγητή τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών του ΕΚΠΑ και επιστημονικό σύμβουλο στον επιχειρηματικό επιταχυντή «Αρχιμήδης», καθώς και τον Στέργιο Σουγιουτζόγλου, γενικό διευθυντή της HDB, τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου, διευθυντή Επιχειρηματικής Καινοτομίας της HDB, και τον Κωνσταντίνο Καλογεράκη, διευθυντή FinTech Καινοτομίας της HDB.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Challenge
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νικήτριες startups του ESG Innovation Challenge οι ResNovae και Renvis

H Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, διοργανώτρια του διαγωνισμού, επιδιώκει να διευκολύνει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης και να διευρύνει την πιστοληπτική τους ικανότητα, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
kainotomia, innovation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ρόλος της καινοτομίας στις ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολιτικές ενίσχυσης της καινοτομίας και της έρευνας σε Ελλάδα και Γερμανία βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ και του ερευνητικού ινστιτούτου οικονομικής έρευνας DIW Berlin.