ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Triantopoylos-gg-ypoyrgeioy-oikonomikvn
Φωτό: ΑΠΕ

Τριαντόπουλος: Προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η στήριξη των πληγέντων

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό ανέφερε ότι ήδη 7.466 πολίτες πυρόπληκτων περιοχών έχουν λάβει το ποσό της αρχικής βοήθειας, συνολικού ύψους 37,1 εκατ., και περίπου το 1/3 από αυτό, αφορά δικαιούχους της Β. Εύβοιας.

Με συγκεκριμένο σχέδιο και εντατικούς ρυθμούς προχωράνε οι διαδικασίες για τη γρήγορη οικονομική στήριξη των δικαιούχων αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών και του φυσικού πλούτου όλων των περιοχών, που έχουν πληγεί από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες.

Αυτό διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, με έμφαση την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, ήδη 7.466 πολίτες πυρόπληκτων περιοχών έχουν λάβει το ποσό της αρχικής βοήθειας, συνολικού ύψους 37,1 εκατ. ευρώ, και περίπου το 1/3 από αυτό αφορά δικαιούχους της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα, ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για έκτακτη επιχορήγηση των δήμων που υπέστησαν καταστροφές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, με το συνολικό ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ και προσέθεσε ότι αντίστοιχο ποσό έχει εγκριθεί να δοθεί και προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για αντιπλημμυρική προστασία και έργα αποκατάστασης, ενώ ανάλογο ποσό θα διατεθεί για ειδικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχορήγηση 1,12 εκατ. σε πληγείσες επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας

Μέχρι σήμερα, έχουν συνολικά διατεθεί 4.590.749,03 ευρώ σε 853 επιχειρήσεις - δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Προοπτικά, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.
Petsas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Έκτακτη χρηματοδότηση 15,94 εκατ. για αντιπλημμυρικά έργα

Η χρηματοδότηση αφορά σε επείγουσες εργασίες, μελέτες και εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμού ρεμάτων, καθώς και σε εργασίες αποκατάστασης υποδομών και δικτύων, σε πληγείσες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου περιοχές.
Triantopoylos-gg-ypoyrgeioy-oikonomikvn
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριαντόπουλος: Άνω των 200 εκατ. τα μέτρα στήριξης πληγέντων Β. Εύβοιας

«Πρόκειται για ένα πακέτο, το ύψος του οποίου θα αυξηθεί σημαντικά περαιτέρω, όσο προχωρά η πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές και τα δάση», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.