ΓΔ: 877.9 1.17% Τζίρος: 14.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:12:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Γεωργιάδης: Προτεραιότητα οι νέες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, με σκοπό να αμβλυνθούν εμπόδια στην περαιτέρω άνοδο και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

«Περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο στην αγορά ακινήτων τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο συνέδριο της 22ης Prodexpo που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η ανάπτυξη και η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην αγορά ακινήτων αποτελούν από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης, και στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, τόσο το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσο και η κυβέρνηση είναι ανοικτοί σε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα προταθούν κατά τις εργασίες της 22ης Prodexpo, προκειμένου να αμβλυνθούν εμπόδια στην περαιτέρω άνοδο και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο υπουργός, η ελληνική αγορά ακινήτων έχει ήδη παρουσιάσει σημαντική άνοδο κατά τα δύο τελευταία χρόνια και η κυβέρνηση προσδοκά ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το Ελληνικό, η επέκταση του Κόστα Ναβαρίνο και άλλες παρόμοιου μεγέθους επενδύσεις που προωθούνται, σε συνδυασμό με νομοθετικές παρεμβάσεις, όπως η χρυσή βίζα, η απαλλαγή του ΦΠΑ και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, έχουν ήδη συμβάλει θετικά και θα συνεχίσουν να επενεργούν στην άνοδο της εγχώριας κτηματαγοράς.

Τέλος, τόνισε ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη σημερινή και την προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αγορά και την πρόθεση που υπάρχει και για νέα νομοθετήματα προκειμένου να καταστεί, ακόμη, πιο ανταγωνιστική.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Δήμας: Θα δοθούν πάνω από 500 εκ. ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα υστερούμε στην ιδιωτική χρηματοδότηση στον τομέα δαπανών έρευνας και ανάπτυξης. Σημαντική η παρουσία των Microsoft, Pfizer, Amazon στη χώρα.
georgiadis, lianemporio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ αποτελεί δικαίωση

«Ξεπεράσαμε τις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών και των οίκων αξιολόγησης, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (6η στους 27)», δήλωσε ο υπουργός.