ΓΔ: 1428.25 0.30% Τζίρος: 13.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:17:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Θέμα λίγων μηνών ο διαγωνισμός για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

Το αργότερο στις αρχές του 2022 προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, η οποία διαχωρίζεται από τις υπόλοιπες επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Θολό τοπίο για τη χρηματοδότηση.

Μέχρι το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου θα δημοπρατηθεί το έργο επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης το οποίο με απόφαση του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή προχωρά ξεχωριστά από τις άλλες επεκτάσεις της Αττικής Οδού και ως δημόσιο έργο. Τον σχεδιασμό για άμεση προκήρυξη του έργου ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα και ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Καραγιάννης ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα προ ημερών.

Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Αττική Οδός στο τμήμα από τον κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης. Ο κόμβος Μεταμόρφωσης έχει μόνο μία λωρίδα εξόδου στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας με αποτέλεσμα κάθε πρωί να μπλοκάρονται χιλιάδες οδηγοί. 

Το έργο, προϋπολογισμού γύρω στα 300 εκατ. ευρώ είχε σχεδιαστεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες αλλά έμπλεξε με τις υπόλοιπες επεκτάσεις της Αττικής Οδού και ουδέποτε υλοποιήθηκε. Τώρα στο υπουργείο Υποδομών αποφάσισαν να το δημοπρατήσουν αυτόνομα και ως δημόσιο έργο καθώς εκτιμάται πως θα το χρησιμοποιούν περίπου 30.000 οδηγοί την ημέρα. Ο νέος οδικός άξονας των 3,8 χιλιομέτρων θα καταλήγει στον κόμβο Καλυφτάκη στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και θα περιλαμβάνει δύο σήραγγες, μία 1.260 μέτρων και μία περίπου 1.000 μέτρων. 

Ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει πριν από ένα εξάμηνο στην Βουλή πως η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην απεμπλοκή του έργου από την ευρύτερη επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού. Η σύμβαση παραχώρησης ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2024 και την προετοιμασία του διαγωνισμού για την επέκτασή της έχει αναλάβει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ)

Στο υπουργείο Υποδομών επιχείρησαν να εντάξουν την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης στο Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα αναζητούνται άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το νέο ΕΣΠΑ. Επιπλέον έσπευσαν να διαχωρίσουν την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης αλλά είναι άγνωστη η τύχη μιας άλλης επέκτασης, αυτή της περιφερειακής Υμηττού μέχρι την Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο αποφυγής εκτροχιασμού των έργων από τις αυξήσεις στα υλικά

Τι δίνει το υπουργείο Υποδομών στις τεχνικές εταιρείες για να αποφευχθεί το «πάγωμα» στα εργοτάξια. Πώς θα πληρώνονται τα υλικά με τις «τρελές» ανατιμήσεις, τι θα ισχύσει για το πριμ έγκαιρης εκτέλεσης έργων.
Attiki Odos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γρίφος οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, καθυστερούν οι αποφάσεις

Στην κυβέρνηση περιμένουν τη μελέτη που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Lamda Development για τη βιωσιμότητα της επέκτασης της περιφερειακής Υμηττού μέχρι τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω υπόγειας αστικής σήραγγας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να «παγώσουν» για έξι μήνες τα έργα ζητούν κατασκευαστικές εταιρείες

Οι ακραίες ανατιμήσεις στα υλικά αναγκάζουν τις μεσαίες και μικρές τεχνικές εταιρείες να ζητούν από τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή να κλείσει για έξι μήνες τα εργοτάξια, ώστε να σταματήσουν τις παραγγελίες.
Attiki Odos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτάσεις Αττικής Οδού: Στο τραπέζι και η σήραγγα Αργυρούπολης

Η Lamda Development συμφώνησε με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να χρηματοδοτήσει τις μελέτες για την οδική σύνδεση του Ελληνικού με την Αττική Οδό και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί βγαίνει προς πώληση η Αττική Οδός χωρίς τις τρεις επεκτάσεις

«Κλείδωσε» η απόφαση της κυβέρνησης να μην περιληφθούν στη σύμβαση παραχώρησης που θα βγει σε διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ οι υποχρεώσεις κατασκευής επεκτάσεων σε Λαύριο, Ραφήνα, Λ. Βουλιαγμένης. Στόχος το υψηλό τίμημα, ακόμη και 2 δισ. ευρώ.