ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzitheodosiou
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επενδύσεις σε σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανέφερε πως οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν, ζητώντας από την πολιτεία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, απέναντι σε φλέγοντα, άμεσα προβλήματα.

Διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση, αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, και δράσης για την υποστήριξη της ψηφιοποίησης των μικρότερων ειδικά επιχειρήσεων ζήτησε ο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου που σημείωσε επίσης ότι «είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι η εξωστρέφεια, το επιχειρηματικό πνεύμα, το κοινό όραμα ήταν πάντα στη βάση των εθνικών μας επιτυχιών. Κι ότι, αντίθετα, η εσωστρέφεια, ο εφησυχασμός και η διάσπαση, οδήγησαν σε εποχές παρακμής, ακόμα και σε εθνικές τραγωδίες»

Στην εκδήλωση απονομής των βραβείων «Βιώσιμης - Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επιμελητηρίου, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στην Αθήνα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είπε στην ομιλία του ότι «είναι καιρός να δούμε κατάματα τις παθογένειες και τα προβλήματα, που πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουμε. Να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, για να διορθώσουμε και όχι να κουκουλώσουμε τις αδυναμίες μας. Να επενδύσουμε σε σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες. Σε νέες γνώσεις και δεξιότητες. Να βρεθούμε στην πρωτοπορία και όχι στο περιθώριο της ψηφιακής και της πράσινης ανάπτυξης. Να συνδυάσουμε αρμονικότερα την οικονομική ανάπτυξη, με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, με την κοινωνική συνοχή και ευημερία». 

Σε αυτή την προσπάθεια, όπως σημείωσε, οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και η επιμελητηριακή κοινότητα εργάζεται με αυτό το στόχο προτείνοντας και ζητώντας από την Πολιτεία «μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, απέναντι σε φλέγοντα, άμεσα προβλήματα όπως είναι οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, η έλλειψη ρευστότητας και η συσσώρευση χρέους, εξαιτίας της πανδημίας».

Καθώς ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, αναφερόμενος στα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, επισήμανε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση, στρατηγική αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, πολιτικές και δράσεις για την υποστήριξη της ψηφιοποίησης των μικρότερων ειδικά επιχειρήσεων, επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και κυρίως να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενθάρρυνση νέων επενδύσεων «με περαιτέρω μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, με μείωση της γραφειοκρατίας και αναβάθμιση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, με επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης»

Ταυτόχρονα, όπως είπε, πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν και τα επιμελητήρια «για τη στήριξη στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ελληνικού επιχειρείν». Ο πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του σημειώνοντας: «Όλοι μαζί, πολιτικός κόσμος, επιχειρηματικοί φορείς, επιμελητήρια, κοινωνικοί φορείς… πρέπει να στοιχηθούμε ξανά κάτω από ένα κοινό όραμα και να το υπηρετήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Κατά 38% περισσότεροι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεσήμανε ότι αλλάζει ο Βόρειος Τομέας και οι γειτονιές των δήμων του μέσα από μεγάλες και μικρές δημόσιες επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο απλές διαδικασίες για επιδότηση επιχειρήσεων

Με τις αποφάσεις αυτές υλοποιείται μια πρώτη, σημαντική δέσμη μέτρων για όλες τις προσκλήσεις που έχουν εκδοθεί έως σήμερα (κλειστές και ανοιχτές) με στόχο να επισπευσθούν οι εκταμιεύσεις προς τις επιχειρήσεις και να αυξηθεί η απορρόφηση του Προγράμματος. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακίρης: Πρόγραμμα 100 εκατ. για επενδύσεις σε τεχνολογικές startups

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε την προκήρυξη προγράμματος μέσα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων για επενδύσεις σε νεοφυείς τεχνολογικές επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Οι ανατιμήσεις θα ενισχυθούν το επόμενο δίμηνο

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος εκτίμησε ότι η ενεργειακή κρίση θα καλύψει όλο το έτος, ενώ για τις ανατιμήσεις προέβλεψε ότι θα ενισχυθούν το επόμενο δίμηνο, ξεπερνώντας σε κάποια προϊόντα το 30%.