ΓΔ: 944.38 -1.24% Τζίρος: 19.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:09:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
symfonia
Μάκης Βορίδης - Γιώργος Γεωργαντάς Φωτο: ΑΠΕ

Προγραμματική συμφωνία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπ. Εσωτερικών

Οι προγραμματιζόμενες δράσεις στοχεύουν στην ψηφιακή αναμόρφωση διαδικασιών αστικής και δημοτικής κατάστασης, που θα μειώσουν σημαντικά το χρόνο διεκπεραίωσης διαφόρων υποθέσεων για τους πολίτες.

Σε προγραμματική συμφωνία για δράσεις σχετικές με την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του υπουργείου Εσωτερικών, προχώρησαν ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Οι εν λόγω δράσεις εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών (Ε.Π.Α.Δ.) και έρχονται σε συνέχεια προηγούμενων έργων που έχουν υλοποιηθεί με τη συνεργασία των δύο υπουργείων, όπως η η ψηφιακή δήλωση γέννησης.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, πέραν της απλούστευσης και της ψηφιοποίησης, τα δυο υπουργεία «στοχεύουν στην οργάνωση και τη στελέχωση του ανθρωπίνου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να υποστηρίζονται οι οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών».

Οι προγραμματιζόμενες δράσεις στοχεύουν στην ψηφιακή αναμόρφωση διαδικασιών αστικής και δημοτικής κατάστασης, που θα μειώσουν σημαντικά το χρόνο διεκπεραίωσης διαφόρων υποθέσεων για τους πολίτες, μειώνοντας παράλληλα το λειτουργικό και διοικητικό κόστος, την αναμόρφωση διαδικασιών που ακολουθούνται για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα, αλλά και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.

Ακόμα, μεταξύ των προτεραιοτήτων της προγραμματικής συμφωνίας, συγκαταλέγεται η διευκόλυνση της διεκπεραίωσης υποθέσεων για Έλληνες του εξωτερικού, η εφαρμογή της καινοτομίας στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, η προώθηση της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης υποθέσεων των πολιτών, τη μείωση του διοικητικού κόστους, αλλά και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τον συντονισμό των δράσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν αναλάβει εκ μέρους του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας, Λεωνίδας Χριστόπουλος και εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών η γενική γραμματέας, Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Πόροι 10 εκατ. για τη Θεσ/νίκη από το πρόγραμμα Smart Cities

Όπως εξήγησε o υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την εφαρμογή του προγράμματος, επιλέχθηκε ένα υβριδικό μοντέλο, το οποίο αποφεύγει την «κεντρικοποίηση», αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί σαν πυξίδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Πρόγραμμα ύψους 320 εκατ. για τις «Έξυπνες Πόλεις»

Η πρόταση του υπουργού προβλέπει κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα τοποθετηθούν στην ψηφιακή ανάπτυξη των πόλεων μέσω ηλεκτρονικών δικτύων που θα βελτιώνουν τη λειτουργικότητά τους.
Petsas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Ενισχύουμε την ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσκληση ΑΤ03 με έργα «πράσινης» οικονομίας του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί προτάσεις συνολικού ύψους 83,7 εκατ.